Airtours blir en del av Sunweb Group

Airtours blir en del av Sunweb Group

Sunweb Group gasar på expansionen i Norden genom förvärv av Airtours

 

2 november 2022. Den digitala semesterexperten Sunweb Group har förvärvat Sveriges fjärde största researrangör Airtours. Förvärvet stärker Sunwebs position i Sverige och är i linje med ambitionen att vara en av de största semesterarrangörerna i de nordiska länderna.

Sunweb Group, en av Europas största researrangörer, ser Airtours som den perfekta matchningen för sin expansion i Norden. Sunweb Group grundades 1991 och hjälper över en miljon resenärer om året i sju europeiska länder. Sunweb Group uppbackas av majoritetsägaren Triton, ett internationellt investmentbolag.

Airtours, som grundades 1998, har runt 100.000 resenärer varje år. Sunweb Group kompletterar genom förvärvet sin nuvarande verksamhet i Danmark och Sverige, och blir en av de ledande aktörerna i Norden.

Förvärvet ger Airtours kunder en möjlighet att välja från ett bredare urval av destinationer i Europa, ökad flexibilitet och bättre teknik.

”Vi är väldigt glada att Airtours nu blir del av Sunweb Group-familjen. Vi delar inte bara samma affärsmodell utan även samma inställning att ständigt utmana reseindustrin och sätta kunden i fokus,” säger Mattijs ten Brink, VD på Sunweb Group.

”Under 2022 har vi sett resultatet av allt hårt arbete under de två pandemiåren, vilket har resulterat i det bästa finansiella resultatet i vår historia, ökade marknadsandelar på våra hemmamarknader, lansering av kryssningar och lanseringen av Eliza was here i Storbritannien och Sunweb i Sverige. 2023 fortsätter vi att bygga på vår förbättrade marknadsposition och behåller vår tillväxt. I Norden tar vi nu ett viktigt steg emot att bli en av de största aktörerna på marknaden.”

Den perfekta matchningen

Sunweb Group och Airtours matchar varandra perfekt då inget av företagen äger varken hotell eller flyg, säljer direkt till kund och erbjuder kunderna full flexibilitet men med samma trygghet som en charterresa. Produkterbjudandena kompletterar också varandra i högsta grad.

Tidigt under pandemin bestämde sig Airtours för att dra fördel av de svåra tiderna då möjligheter i marknaden skulle uppstå, och började leta efter en partner.

”Pandemin innebar förändringar och öppningar i marknaden, vilket vi tidigt såg som en möjlighet att dra nytta av. Vi började leta efter en partner och tidigt i den processen insåg vi att Sunweb Group passade perfekt. Vi utgår båda från kundperspektivet och vi delar uppfattningen att våra snarlika affärsmodeller passar den nordiska marknaden väldigt bra, och kommer att hjälpa oss växa, utmana och bli en av de största researrangörerna,” säger Stefan Chatzopoulos, en av Airtours grundare.

Med välkända varumärken som Sunweb och Eliza was here har Sunweb Group en årlig omsättning på över 800 miljoner euro. Företaget förvärvades 2019 av investmentbolaget Tritons fond Triton V.


Kontakta oss gärna om ni har frågor:

Sunweb Group:
​Martine Langerak, Kommunikations- och PR-ansvarig (English)
​M: + 31 6 53 13 16 04
​E: [email protected]

Airtours:
​Stefan Chatzopoulos, Kommunikationschef/grundare
​M: +46 70 972 00 31
​E: [email protected]

Spotlight:
​Alice Käck, PR-konsult
​M: +46 73 610 2554
​E: [email protected]

Om Airtours
Researrangören Airtours grundades 1998 och är specialister på weekendresor samt sol- och badcharter. Airtours är den största svenskägda researrangören med omkring 100.000 resenärer årligen, varav runt 70 procent är återkommande kunder.

 


 

 

 

 

Om Sunweb Group

Om Sunweb Group 
Som en av Europas största researrangörer driver Sunweb Group flera varumärken på sju internationella marknader – i Nederländerna, Belgien, Danmark, Sverige, Frankrike, Storbritannien och Tyskland. På Sunweb Group har vi ambitionen att bli den ledande digitala semesterexperten. Vi ska göra detta genom att fortsätta utveckla distinkta digitala varumärken som sticker ut och skapar personliga och unika minnen, tillsammans med våra partners.

Med runt 500 anställda och över 300 reseguider och områdeschefer på lokala destinationer, finns vi alltid där för våra över en miljon kunder varje år. Som arbetsgivare är Sunweb Group stolt över sin unika attityd. Vi uppmuntrar våra medarbetare att sträva efter att växa såväl personligt som professionellt och att göra ett meningsfullt avtryck varje dag. Sunweb Group förvärvades av Triton Fund V i februari 2019.

----------------------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Phone: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]