Animo wintersportvakanties seizoen ’21/’22 in de lift

Animo wintersportvakanties seizoen ’21/’22 in de lift

Rotterdam, 5 maart 2021 – Dat Nederlanders hunkeren naar vakantie is geen verrassing, maar dat het storm loopt qua wintersportboekingen voor seizoen ’21/’22 is opvallend. Of het door de langdurige lockdown komt of door het weekje sneeuwpret in februari is onduidelijk, maar het aantal boekingen voor het volgende winterseizoen zit nú al op het niveau waar Sunweb normaal gesproken eind april op zit. Met name in de Kerst- en Krokusvakanties is er een duidelijke piek te zien. De top 3 bestemmingen tot nu toe liggen in Oostenrijk: Gerlos, Flachau en Mayrhofen.

Nieuwe boekingen
Niet alleen klanten met een voucher kiezen ervoor om alvast hun skivakantie vast te leggen. Christian Tiefengraber, Director Ski bij Sunweb Group, vertelt: “Ruim 55 procent van de huidige boekingen zijn nieuwe klanten. Dat laat zien dat Nederlanders vertrouwen hebben om hun wintersport alvast te boeken. Ook hanteren wij meerdere laagdrempelige garanties, zoals de geldteruggarantie en omboekgarantie, waardoor wintersporters zorgeloos hun vakantie kunnen boeken.”

Tiefengraber vervolgt: “Onze afdeling groepsreizen heeft het ook eerder dan gewoonlijk druk met aanvragen van bedrijven voor vakanties met 20 personen of meer. We zagen deze trend al aankomen, dus waren we hier goed op voorbereid. Het grootste deel van de bestemmingen stond al online. Wintersporters zijn erop gebrand om de gemiste ski- en snowboardtrips in te halen.”

Anton Anton Anton
​Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar als de maatregelen het toelaten suizen sneeuwfanaten volgend seizoen weer de piste af. Die frisse buitenlucht is gezond voor lichaam én geest. Wintersport is überhaupt coronavriendelijk vanwege de afstand tot elkaar op de piste en de bubbel waarin zo’n vakantie plaatsvindt. Wie weet kan er zelfs een voorzichtig pilsje gedronken worden met een foute après-ski-hit op de achtergrond. Sunweb peilde afgelopen week via social media onder liefhebbers welke kroegknallers ze het meest gemist hebben. Meer dan 250 inzendingen heeft Sunweb ontvangen!

Dit is de Top 10:

 1. DJ Ötzi ​ - Anton aus Tirol
 2. Helen Fischer - Atemlos durch die Nacht
 3. DJ Ötzi - Sweet Caroline
 4. Sound Convoy - Hey, wir woll’n die Eisbären seh’n
 5. Lorenz Büffel - Johnny Däpp
 6. Alkmklausi, Specktakel - Mama Laudaaa
 7. Opgeblazen, Wilbert Pigmans - De Toreador
 8. Jägermeister DJ Alex & Matty Valentino - Auffe aufn Berg
 9. Tobee - Helikoper 117
 10. Mickie Krause - Nur noch Schuhe an

  ​Beluister hier de volledige après-ski playlist van Sunweb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland