Animo wintersportvakanties seizoen ’21/’22 in de lift

Animo wintersportvakanties seizoen ’21/’22 in de lift

Rotterdam, 5 maart 2021 – Dat Nederlanders hunkeren naar vakantie is geen verrassing, maar dat het storm loopt qua wintersportboekingen voor seizoen ’21/’22 is opvallend. Of het door de langdurige lockdown komt of door het weekje sneeuwpret in februari is onduidelijk, maar het aantal boekingen voor het volgende winterseizoen zit nú al op het niveau waar Sunweb normaal gesproken eind april op zit. Met name in de Kerst- en Krokusvakanties is er een duidelijke piek te zien. De top 3 bestemmingen tot nu toe liggen in Oostenrijk: Gerlos, Flachau en Mayrhofen.

Nieuwe boekingen
Niet alleen klanten met een voucher kiezen ervoor om alvast hun skivakantie vast te leggen. Christian Tiefengraber, Director Ski bij Sunweb Group, vertelt: “Ruim 55 procent van de huidige boekingen zijn nieuwe klanten. Dat laat zien dat Nederlanders vertrouwen hebben om hun wintersport alvast te boeken. Ook hanteren wij meerdere laagdrempelige garanties, zoals de geldteruggarantie en omboekgarantie, waardoor wintersporters zorgeloos hun vakantie kunnen boeken.”

Tiefengraber vervolgt: “Onze afdeling groepsreizen heeft het ook eerder dan gewoonlijk druk met aanvragen van bedrijven voor vakanties met 20 personen of meer. We zagen deze trend al aankomen, dus waren we hier goed op voorbereid. Het grootste deel van de bestemmingen stond al online. Wintersporters zijn erop gebrand om de gemiste ski- en snowboardtrips in te halen.”

Anton Anton Anton
​Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar als de maatregelen het toelaten suizen sneeuwfanaten volgend seizoen weer de piste af. Die frisse buitenlucht is gezond voor lichaam én geest. Wintersport is überhaupt coronavriendelijk vanwege de afstand tot elkaar op de piste en de bubbel waarin zo’n vakantie plaatsvindt. Wie weet kan er zelfs een voorzichtig pilsje gedronken worden met een foute après-ski-hit op de achtergrond. Sunweb peilde afgelopen week via social media onder liefhebbers welke kroegknallers ze het meest gemist hebben. Meer dan 250 inzendingen heeft Sunweb ontvangen!

Dit is de Top 10:

 1. DJ Ötzi ​ - Anton aus Tirol
 2. Helen Fischer - Atemlos durch die Nacht
 3. DJ Ötzi - Sweet Caroline
 4. Sound Convoy - Hey, wir woll’n die Eisbären seh’n
 5. Lorenz Büffel - Johnny Däpp
 6. Alkmklausi, Specktakel - Mama Laudaaa
 7. Opgeblazen, Wilbert Pigmans - De Toreador
 8. Jägermeister DJ Alex & Matty Valentino - Auffe aufn Berg
 9. Tobee - Helikoper 117
 10. Mickie Krause - Nur noch Schuhe an

  ​Beluister hier de volledige après-ski playlist van Sunweb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland