Dit zijn dé reistrends voor de paasvakantie!

Dit zijn dé reistrends voor de paasvakantie!

Van framily vakanties tot de populairste bestemmingen...

De paasvakantie staat voor de deur en bij Sunweb merken wij de eerste reistrends op. Zo zien we steeds vaker complexere reisgezelschappen, winnen de Canarische Eilanden steeds meer aan populariteit en zijn Egypte en de Turkse Rivièra opnieuw topbestemmingen.

Framily First!

Tijdens de paasvakantie merken we duidelijk dat steeds meer mensen in complexere reisgezelschappen op vakantie gaan en kiezen voor een framily vakantie. Het woord ‘framily’ is een samenvoeging van het Engelse ‘friends’ en ‘family’, een netwerk van vrienden, bloed- en aanverwanten. Waar vroeger de familie een vaste kern was met duidelijk onderscheiden rolpatronen, wordt het gezin vandaag een stuk complexer, waardoor vrienden een steeds belangrijkere plaats innemen. We zien in de samenleving steeds meer samengestelde gezinnen, kinderloze koppels en singles, en deze verschuiving merken we ook op in de reisindustrie. Voor de paasvakantie zien we een duidelijke daling tegenover vorig jaar in het aantal traditionele gezinsvakanties, terwijl steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met twee of met vrienden.

De Canarische Eilanden winnen aan populariteit

De Canarische Eilanden blijven een populaire vakantiebestemming bij de Belgische bevolking. Tijdens de paasvakantie willen reizigers liefst niet al te ver reizen en kiezen ze voor een zonnige bestemming dichtbij. Gran Canaria en Tenerife bevinden zich op amper 4 uur vliegen en bovendien is de kans op zon er erg groot, zeker nu de paasvakantie laat in het jaar valt. Daarom zijn de Canarische Eilanden dus de bestemming bij uitstek om er even tussenuit te gaan in de paasvakantie. Voor zowel Tenerife als Gran Canaria zien we een stijging van meer dan 50%. Vooral bij families zijn de Canarische Eilanden erg populair.

Egypte en Turkse Rivièra opnieuw in de lijst van topbestemmingen

Vorig jaar deden Egypte en de Turkse Rivièra het al bijzonder goed. Ook dit jaar blijven Egypte en de Turkse Rivièra de absolute topbestemmingen tijdens de paasvakantie. Deze bestemmingen bieden dan ook heel wat kans op zonzekerheid en liggen ook niet té veraf. Terwijl jonge koppels onder de 30 jaar graag op vakantie gaan aan de Turkse Rivièra, kiezen koppels ouder dan 30 jaar liever voor El Gouna en Hurghada als bestemming. Ook jonge gezinnen trekken graag op vakantie naar Egypte. Vooral de hotelketen The Three Corners valt erg in de smaak. Aan het roer staat namelijk een West-Vlaamse familie, waardoor vakantiegangers zich hier helemaal thuis voelen en genieten van de Belgische gastvrijheid.

Paasmaandag

Doordat het paasweekend dit jaar laat valt en iedereen nog geniet van een vrije Paasmaandag, zien we bij Sunweb dat vooral de tweede week het erg goed doet. Deze vrije dag is immers mooi meegenomen om te genieten van een deugddoende vakantie.

Contacteer ons
Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland