Dit zijn dé reistrends voor de paasvakantie!

Dit zijn dé reistrends voor de paasvakantie!

Van framily vakanties tot de populairste bestemmingen...

De paasvakantie staat voor de deur en bij Sunweb merken wij de eerste reistrends op. Zo zien we steeds vaker complexere reisgezelschappen, winnen de Canarische Eilanden steeds meer aan populariteit en zijn Egypte en de Turkse Rivièra opnieuw topbestemmingen.

Framily First!

Tijdens de paasvakantie merken we duidelijk dat steeds meer mensen in complexere reisgezelschappen op vakantie gaan en kiezen voor een framily vakantie. Het woord ‘framily’ is een samenvoeging van het Engelse ‘friends’ en ‘family’, een netwerk van vrienden, bloed- en aanverwanten. Waar vroeger de familie een vaste kern was met duidelijk onderscheiden rolpatronen, wordt het gezin vandaag een stuk complexer, waardoor vrienden een steeds belangrijkere plaats innemen. We zien in de samenleving steeds meer samengestelde gezinnen, kinderloze koppels en singles, en deze verschuiving merken we ook op in de reisindustrie. Voor de paasvakantie zien we een duidelijke daling tegenover vorig jaar in het aantal traditionele gezinsvakanties, terwijl steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met twee of met vrienden.

De Canarische Eilanden winnen aan populariteit

De Canarische Eilanden blijven een populaire vakantiebestemming bij de Belgische bevolking. Tijdens de paasvakantie willen reizigers liefst niet al te ver reizen en kiezen ze voor een zonnige bestemming dichtbij. Gran Canaria en Tenerife bevinden zich op amper 4 uur vliegen en bovendien is de kans op zon er erg groot, zeker nu de paasvakantie laat in het jaar valt. Daarom zijn de Canarische Eilanden dus de bestemming bij uitstek om er even tussenuit te gaan in de paasvakantie. Voor zowel Tenerife als Gran Canaria zien we een stijging van meer dan 50%. Vooral bij families zijn de Canarische Eilanden erg populair.

Egypte en Turkse Rivièra opnieuw in de lijst van topbestemmingen

Vorig jaar deden Egypte en de Turkse Rivièra het al bijzonder goed. Ook dit jaar blijven Egypte en de Turkse Rivièra de absolute topbestemmingen tijdens de paasvakantie. Deze bestemmingen bieden dan ook heel wat kans op zonzekerheid en liggen ook niet té veraf. Terwijl jonge koppels onder de 30 jaar graag op vakantie gaan aan de Turkse Rivièra, kiezen koppels ouder dan 30 jaar liever voor El Gouna en Hurghada als bestemming. Ook jonge gezinnen trekken graag op vakantie naar Egypte. Vooral de hotelketen The Three Corners valt erg in de smaak. Aan het roer staat namelijk een West-Vlaamse familie, waardoor vakantiegangers zich hier helemaal thuis voelen en genieten van de Belgische gastvrijheid.

Paasmaandag

Doordat het paasweekend dit jaar laat valt en iedereen nog geniet van een vrije Paasmaandag, zien we bij Sunweb dat vooral de tweede week het erg goed doet. Deze vrije dag is immers mooi meegenomen om te genieten van een deugddoende vakantie.

Contacteer ons
Over Sunweb Group

Sunweb Group is one of the leading travel groups in Europe with more than EUR 600m in turnover. It is the driving force behind numerous brands operating within seven international markets: The Netherlands, Denmark, Sweden, Belgium, United Kingdom, Germany and France. Sunweb is the flagship brand of the group. Sunweb is a pure online player for packaged holidays towards sun and winter sport destinations. Sunweb Group employs approximately 500 individuals and sends more than 400 representatives on to various holiday destinations to support its customers. The Sunweb Group has a pan-European identity with its tour operator activities based in Zurich, headquarters and back-office in Rotterdam, software and web development in Girona and various sales offices around Europe. The combination of a centralized organization, unique self-contracted content and strong online business model has resulted in over one million happy clients for Sunweb Group each year. Sunweb Group was acquired by Triton Fund V in February 2019.

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland