Skip to Content
Eerste vakantiepilotvlucht met enthousiaste passagiers vertrokken

Eerste vakantiepilotvlucht met enthousiaste passagiers vertrokken

Schiphol, 12 april 2021 – Als onderdeel van de overheidspilot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ is vanmiddag de eerste vakantiepilotvlucht van Transavia en Sunweb vertrokken vanaf Schiphol Airport. De enthousiaste passagiers, die uit ruim 25.000 aanmeldingen zijn geselecteerd, vertrokken voor een achtdaagse all-inclusive vakantie naar het hotel Mitsis Grand Beach op Rhodos. Deze pilotvakantie is een eerste stap naar perspectief om Nederlanders dit zomerseizoen weer mooie vakanties te kunnen bezorgen. Het doel van de vakantiepilot is om nieuwe inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan.

Na de coronasneltest bij het Sheraton hotel, was het voor de passagiers tijd om in te checken bij Transavia. Via de paspoortcontrole vertrokken de vakantiegangers samen richting de gate. Alles liep zoals gepland en de passagiers hielden zich goed aan de veiligheidsmaatregelen zoals de 1,5 meter afstand, het gebruik van de mondkapjes en het in volgorde boarden bij de gate. “We zijn uiteindelijk samen verantwoordelijk voor het veilig vliegen en reizen”, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. “We zijn blij dat we deze eerste echte vakantievlucht met Sunweb nu kunnen uitvoeren. Belangrijk blijft dat de overheid zich inzet voor eenduidig Europees beleid, waarmee het voor iedereen duidelijk is welke kleurcodes er per land of gebied gelden en welke maatregelen en restricties er per bestemming zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat die afspraken er komen en dat we dankzij het opschalen van het vaccineren we deze zomer al onze capaciteit kunnen inzetten om onze passagiers naar hun bestemming te brengen.”

Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: “De energie in de vertrekhal was voelbaar; al deze vakantiegangers zijn zo blij dat ze weer op vakantie mogen gaan. Ik ben dan ook enorm trots dat we het vertrouwen van de overheid hebben gekregen om deze vakantiepilot samen met Transavia te organiseren. Het is een eerste belangrijke stap naar meer perspectief. Niet alleen voor de Nederlandse reisbranche, maar zeker ook voor al onze partners op onze bestemmingen. Zij hebben vorig jaar al flink geïnvesteerd en kunnen met de nieuwe inzichten die deze pilot gaat geven de laatste voorbereidingen treffen voor een mooie zomer vol blije vakantiegangers.”

Als vanzelfsprekend worden de inzichten die met deze pilot worden verkregen, gedeeld met de hele sector zodat alle partners in de reisbranche hiervan gebruik kunnen maken. De twee organisaties willen niets liever dan de hele sector en alle Nederlanders die weer op reis willen een goed perspectief bieden De vakantiepilot van Sunweb en Transavia wordt geëvalueerd door een onafhankelijk bureau. 


Foto- en videomateriaal vakantiepilot
Om iedereen toch een beetje ‘mee te nemen’ naar Rhodos, maakt Sunweb dagelijks foto’s en video’s van de vakantiepilot die vrij van rechten te zijn gebruiken door media. De content wordt gedeeld op het Sunweb Instagram-account en is te vinden in een speciale Dropbox: https://tinyurl.com/5w6jck2v 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: martine.langerak@sunwebgroup.com

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: sunwebnl@teamlewis.com

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland