Mattijs ten Brink nieuwe CEO Sunweb Group

Mattijs ten Brink nieuwe CEO Sunweb Group

Zürich, 9 september 2019 – Sunweb Group stelt Mattijs ten Brink aan als nieuwe CEO.

Ten Brink is sinds 2013 als Managing Director & Chairman werkzaam bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en zal vanaf het vierde kwartaal dit jaar zijn nieuwe functie gaan bekleden. Vertrekkend CEO Gert de Caluwe, die terugtreedt vanwege persoonlijke redenen, blijft actief gedurende de overgangsfase en zal daarna bij Sunweb Group als adviseur aan de slag gaan.

“Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe rol te gaan bekleden en samen met het team verder vorm te geven aan de ambitieuze groeiplannen van Sunweb Group. Als partner van het bedrijf ben ik al vele jaren onder de indruk van de unieke wisselwerking tussen traditionele touroperators en online reisbureaus en de flexibiliteit hiervan. Met de steun van meerderheidsaandeelhouder Triton zie ik veel potentie voor Sunweb Group om consolidatie van de reismarkt te stimuleren en tegelijkertijd te blijven investeren om een digitale touroperator te worden die aan de verwachtingen van de toekomstige reiziger voldoet en deze kan overtreffen”, aldus Ten Brink.

Lars Löfgren, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sunweb Group, voegt toe:

“Wij zijn verheugd Mattijs ten Brink te mogen verwelkomen. Ten Brink heeft veel ervaring in de reisbranche en is zeer bekend met het businessmodel van Sunweb Group, onze klanten en het werken met een digitaal distributiemodel. Het is ons voorrecht dat iemand met deze kwaliteiten en ervaring de leiding neemt over de verdere ontwikkeling van een nieuwe toonaangevende Europese reisorganisatie. Ik wil ook graag Gert de Caluwe bedanken die door zijn uitstekende leiderschap de afgelopen zes jaar een consistente groei heeft laten zien in een zeer lastige en uitdagende branche."

Pers contact Sunweb Group

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Director Sun and Beach holidays, Eliza was here & Specialties, Sunweb Group

Stockfoto van Mattijs uit 2017 waar Sunweb als cadeau voor Transavia’s 50-jarige bestaan het Transavia-logo had toegevoegd op de Tour de France-trui van Team Sunweb.

Story image

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland