Mattijs ten Brink nieuwe CEO Sunweb Group

Mattijs ten Brink nieuwe CEO Sunweb Group

Zürich, 9 september 2019 – Sunweb Group stelt Mattijs ten Brink aan als nieuwe CEO.

Ten Brink is sinds 2013 als Managing Director & Chairman werkzaam bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en zal vanaf het vierde kwartaal dit jaar zijn nieuwe functie gaan bekleden. Vertrekkend CEO Gert de Caluwe, die terugtreedt vanwege persoonlijke redenen, blijft actief gedurende de overgangsfase en zal daarna bij Sunweb Group als adviseur aan de slag gaan.

“Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe rol te gaan bekleden en samen met het team verder vorm te geven aan de ambitieuze groeiplannen van Sunweb Group. Als partner van het bedrijf ben ik al vele jaren onder de indruk van de unieke wisselwerking tussen traditionele touroperators en online reisbureaus en de flexibiliteit hiervan. Met de steun van meerderheidsaandeelhouder Triton zie ik veel potentie voor Sunweb Group om consolidatie van de reismarkt te stimuleren en tegelijkertijd te blijven investeren om een digitale touroperator te worden die aan de verwachtingen van de toekomstige reiziger voldoet en deze kan overtreffen”, aldus Ten Brink.

Lars Löfgren, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sunweb Group, voegt toe:

“Wij zijn verheugd Mattijs ten Brink te mogen verwelkomen. Ten Brink heeft veel ervaring in de reisbranche en is zeer bekend met het businessmodel van Sunweb Group, onze klanten en het werken met een digitaal distributiemodel. Het is ons voorrecht dat iemand met deze kwaliteiten en ervaring de leiding neemt over de verdere ontwikkeling van een nieuwe toonaangevende Europese reisorganisatie. Ik wil ook graag Gert de Caluwe bedanken die door zijn uitstekende leiderschap de afgelopen zes jaar een consistente groei heeft laten zien in een zeer lastige en uitdagende branche."

Pers contact Sunweb Group

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Brand & Communications Director, Sunweb Group

Stockfoto van Mattijs uit 2017 waar Sunweb als cadeau voor Transavia’s 50-jarige bestaan het Transavia-logo had toegevoegd op de Tour de France-trui van Team Sunweb.

Story image

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is one of the leading travel groups in Europe with more than EUR 600m in turnover. It is the driving force behind numerous brands operating within seven international markets: The Netherlands, Denmark, Sweden, Belgium, United Kingdom, Germany and France. Sunweb is the flagship brand of the group. Sunweb is a pure online player for packaged holidays towards sun and winter sport destinations. Sunweb Group employs approximately 500 individuals and sends more than 400 representatives on to various holiday destinations to support its customers. The Sunweb Group has a pan-European identity with its tour operator activities based in Zurich, headquarters and back-office in Rotterdam, software and web development in Girona and various sales offices around Europe. The combination of a centralized organization, unique self-contracted content and strong online business model has resulted in over one million happy clients for Sunweb Group each year. Sunweb Group was acquired by Triton Fund V in February 2019.

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland