Nederlander geeft dit jaar meer uit aan herfstvakantie

Nederlander geeft dit jaar meer uit aan herfstvakantie

Boekingen onder families met kinderen nam in twee jaar toe van 45% naar 60%

Rotterdam, 6 oktober 2021 - De herfstvakantie staat voor de deur. Sunweb Group ziet voor beide herfstvakantieweken een massale uittocht naar zonbestemmingen in Zuid-Europa. De meest populaire bestemmingen zijn Kreta, Kos, Gran Canaria, Lanzarote en de Algarve. De boekingen laten een zichtbare vraag naar een luxere vakantie zien. Gemiddeld genomen wordt er door vakantiegangers ruim 15% meer geld uitgegeven ten opzichte van twee jaar eerder.

Al enkele maanden geleden werd een toenemend aantal boekingen voor de herfstvakantie waargenomen. “In de zomervakantie werd er al flink geboekt voor de herfstvakantie. Sommige Nederlanders hebben de zomervakantie dit jaar bewust overgeslagen of zijn in Nederland gebleven en halen nu alsnog hun vakantie naar de zon in. Hierdoor is de vraag bijna groter dan het aanbod en zijn we bijna uitverkocht. We hebben wel nog capaciteit op Kreta, Lanzarote en Zakynthos. Bovendien proberen we zoveel mogelijk extra capaciteit vrij te spelen om aan de vraag te voldoen”, aldus Martine Langerak, woordvoerder Sunweb Group.

Meer familievakanties en hogere uitgaven
Opvallend is het aandeel familievakanties dat deze herfstvakantie een stuk hoger ligt dan voorheen. Waar het aantal boekingen voor families met kinderen onder de 18 jaar oud dit jaar op 60% ligt, was dit in 2019 nog 45%. De reisorganisatie ziet bovendien een forse stijging van ruim 15% in de gemiddelde reissom ten opzichte van 2019. Deze stijging valt mede te verklaren door andere bestemmingen die dit jaar in trek zijn. In 2019 waren bestemmingen in Turkije en Egypte in trek en dit jaar vliegt Nederland vooral uit richting het duurdere Zuid-Europa. “Vooral in Spanje naar de Canaerische eilanden wordt dit najaar vakantie gevierd in duurdere accommodaties. Daarentegen zien we ook dat vakantiegangers niet per se meer op vakantie gaan naar privéaccommodaties. Deze herfstvakantie kiezen we vooral voor luxe all-inclusive hotels”, licht Langerak toe.

Zuid-Europa het meest in trek
De populairste bestemmingen voor de herfstvakantie dit jaar, voor zowel stellen als gezinnen, zijn Kreta, Kos, Gran Canaria, Lanzarote en de Algarve. Ook na de herfstvakantie zijn de bestemmingen Gran Canaria, Lanzarote en Zuid-Spanje blijvend in trek. “In november is het op deze bestemmingen nog steeds een fijne temperatuur, waardoor vooral stellen ervoor kiezen om daar nog even van de zon te gaan genieten”, zegt Langerak.

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland