Nederlanders boeken nog massaal lastminutes "weg van… en naar de zon"

Nederlanders boeken nog massaal lastminutes "weg van… en naar de zon"

Sunweb zet voor deze zomer nog wekelijks 3 extra vluchten in om in te spelen op de extra vraag naar lastminute vakanties.

Waar vorig jaar het warme weer nog negatieve gevolgen had voor vakanties naar het buitenland is het deze zomer helemaal anders. Nederlanders boeken weer massaal pakketreizen naar hun favoriete vakantie bestemmingen. Om in de extra vraag naar lastminute vakanties te voorzien zet Sunweb voor de rest van de zomer wekelijks twee extra vluchten in naar Kreta (Heraklion) en één naar Turkije (Antalya). Er was reeds een aanzienlijke groei gepland ten opzichte van vorig jaar maar dit blijkt nog niet voldoende. Kreta was al langer één van de populairste Sunweb bestemmingen en groeit dit jaar nóg eens met meer dan 10%.  Op kleinere bestemmingen zoals bv Marrakesh zijn er zelfs 4 keer zoveel boekingen als vorig jaar. Verder is Turkije met bijna 40% groei weer helemaal terug van weggeweest. Van alle vakantiebestemmingen uit het aanbod van Sunweb heeft enkel Tunesië deze zomer wat vakantiegangers ingeleverd maar dit lijkt eerder een markt trend te zijn.

Ook voor deze winter ziet het er naar uit dat de Nederlanders weer massaal de zon gaan opzoeken. Voor zowel de Algarve (+20%) als de Costa del Sol (+30%) lopen de boekingen voor op vorig jaar en de nieuwe winterzon bestemming Taba zou wel eens één van onze meest populaire nieuwkomers kunnen worden uit het Sunweb aanbod.

Contacteer ons
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland