Nederlanders boeken nog massaal lastminutes "weg van… en naar de zon"

Nederlanders boeken nog massaal lastminutes "weg van… en naar de zon"

Sunweb zet voor deze zomer nog wekelijks 3 extra vluchten in om in te spelen op de extra vraag naar lastminute vakanties.

Waar vorig jaar het warme weer nog negatieve gevolgen had voor vakanties naar het buitenland is het deze zomer helemaal anders. Nederlanders boeken weer massaal pakketreizen naar hun favoriete vakantie bestemmingen. Om in de extra vraag naar lastminute vakanties te voorzien zet Sunweb voor de rest van de zomer wekelijks twee extra vluchten in naar Kreta (Heraklion) en één naar Turkije (Antalya). Er was reeds een aanzienlijke groei gepland ten opzichte van vorig jaar maar dit blijkt nog niet voldoende. Kreta was al langer één van de populairste Sunweb bestemmingen en groeit dit jaar nóg eens met meer dan 10%.  Op kleinere bestemmingen zoals bv Marrakesh zijn er zelfs 4 keer zoveel boekingen als vorig jaar. Verder is Turkije met bijna 40% groei weer helemaal terug van weggeweest. Van alle vakantiebestemmingen uit het aanbod van Sunweb heeft enkel Tunesië deze zomer wat vakantiegangers ingeleverd maar dit lijkt eerder een markt trend te zijn.

Ook voor deze winter ziet het er naar uit dat de Nederlanders weer massaal de zon gaan opzoeken. Voor zowel de Algarve (+20%) als de Costa del Sol (+30%) lopen de boekingen voor op vorig jaar en de nieuwe winterzon bestemming Taba zou wel eens één van onze meest populaire nieuwkomers kunnen worden uit het Sunweb aanbod.

Contacteer ons
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland