Rechtbank Amsterdam oordeelt in het voordeel van Sunweb Group

Rechtbank Amsterdam oordeelt in het voordeel van Sunweb Group

Corendon in ongelijk gesteld

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam beslist dat zij Sunweb Group niet zal dwingen om de overname van Corendon voort te zetten en dat alle claims van Corendon zijn afgewezen.

“We hadden vertrouwen in onze juridische positie en zijn verheugd dat alle claims van Corendon zijn afgewezen. Met de huidige uitspraak kunnen we deze zaak achter ons laten. We richten ons nu op het beheersen van de crisis en het waarmaken van onze ambitie om als zelfstandige organisatie de toonaangevende ‘digital holiday expert’ te worden. We zijn blij met de voortdurende steun van onze aandeelhouders en financiers”, aldus Mattijs ten Brink, CEO of Sunweb Group.

Zoals eerder werd aangekondigd, is de beslissing van Sunweb Group om de overname van Corendon niet voort te zetten en de ‘SPA’ te beëindigen in overeenstemming met de voorwaarden, op 23 november 2020 aan de rechtbank Amsterdam voorgelegd.

De uitspraak van de rechtbank is slechts een voorlopige beslissing. De vraag of aan de voorwaarden van de overeenkomst is voldaan, zal uiteindelijk in een volledige gerechtelijke procedure moeten worden beoordeeld. Sunweb Group heeft vertrouwen in haar juridische positie in een dergelijke procedure. 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland