Rechtbank Amsterdam oordeelt in het voordeel van Sunweb Group

Rechtbank Amsterdam oordeelt in het voordeel van Sunweb Group

Corendon in ongelijk gesteld

Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam beslist dat zij Sunweb Group niet zal dwingen om de overname van Corendon voort te zetten en dat alle claims van Corendon zijn afgewezen.

“We hadden vertrouwen in onze juridische positie en zijn verheugd dat alle claims van Corendon zijn afgewezen. Met de huidige uitspraak kunnen we deze zaak achter ons laten. We richten ons nu op het beheersen van de crisis en het waarmaken van onze ambitie om als zelfstandige organisatie de toonaangevende ‘digital holiday expert’ te worden. We zijn blij met de voortdurende steun van onze aandeelhouders en financiers”, aldus Mattijs ten Brink, CEO of Sunweb Group.

Zoals eerder werd aangekondigd, is de beslissing van Sunweb Group om de overname van Corendon niet voort te zetten en de ‘SPA’ te beëindigen in overeenstemming met de voorwaarden, op 23 november 2020 aan de rechtbank Amsterdam voorgelegd.

De uitspraak van de rechtbank is slechts een voorlopige beslissing. De vraag of aan de voorwaarden van de overeenkomst is voldaan, zal uiteindelijk in een volledige gerechtelijke procedure moeten worden beoordeeld. Sunweb Group heeft vertrouwen in haar juridische positie in een dergelijke procedure. 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland