Ruud Martens nieuwe CCO Sunweb Group

Ruud Martens nieuwe CCO Sunweb Group

ROTTERDAM, 9 juni 2022Sunweb Group, moederbedrijf van reisorganisaties zoals Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, heeft Ruud Martens benoemd als Chief Commercial Officer (CCO). Als lid van de board of management gaat hij zich voornamelijk richten op het implementeren en verder ontwikkelen van de uitdagende groeiplannen van de reisorganisatie.

Eerder dit jaar stelde Sunweb Group haar ambitieuze groeistrategie voor. Die bestaat uit een substantiële omzetgroei, aanbieden van nieuwe producten, verdere personalisatie en meer duurzame alternatieven. Voor 2022 is het doel om 1 miljoen klanten een welverdiende vakantie te bezorgen. Het aantreden van Ruud Martens vanaf 15 augustus 2022 zal hierin een cruciale schakel zijn. "Om onze groeiplannen te realiseren hebben we de beste mensen nodig op alle niveaus in onze organisatie, en daar hebben we met Ruud Martens de geschikte kandidaat voor gevonden", zegt Sunweb Group CEO Mattijs ten Brink. "In de functie van Chief Commercial Officer gaat Ruud leidinggeven aan onze commerciële teams en onze internationale groeistrategie uitwerken. Ik ben bijzonder blij dat Ruud ons komt versterken. Zijn expertise en netwerk zullen zeker bijdragen tot een verdere groei van onze organisatie."

Ruud Martens heeft ruime ervaring in business-to-consumer en e-commerce. Als ondernemer heeft hij succesvolle bedrijven als independer.nl en recent nog localroast.nl opgebouwd, beide met een focus op excellente service en een naadloze online experience. Die ervaring komt goed van pas bij de uitdagingen waar Sunweb Group voor staat. "Ik heb altijd al een passie gehad voor innovatie en uitmuntende klantervaring, en laat dat nu net zijn waar Sunweb Group voor staat. De ambitie om dit verder uit te bouwen, op internationaal niveau en voor verschillende merken van een van de grootste vakantieaanbieders van Europa, is een bijzondere uitdaging die ik met alle plezier aanga," aldus Martens.

Ruud Martens
Ruud Martens

Ruud Martens.jpg 14 KB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland