Sunweb biedt in België kosteloos omboeken bij oproep vaccinatie

Sunweb biedt in België kosteloos omboeken bij oproep vaccinatie

Gratis PCR-test voor kinderen tot 18 jaar

 

Antwerpen, donderdag 27 mei 2021 – Sinds een maand is het opnieuw toegelaten voor Belgen om te reizen, waarbij er voor het buitenlands reisadvies weer gewerkt wordt met kleurcodes. Sunweb Group is verheugd met het verhoogd aantal bestemmingen met code geel en de langverwachte stormloop aan boekingen is in volle gang. Om vakanties voor gezinnen met kinderen betaalbaar te houden, gaat Sunweb ​ alle noodzakelijke PCR-testen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar kosteloos aanbieden zodra het Europese Coronacertificaat gereed. Daarnaast past de reisorganisatie de omboekvoorwaarden aan als de oproep voor vaccinatie tijdens de geplande vakantie valt. De reiziger kan de vakantie dan kosteloos tot twee weken voor vertrek omboeken.

Boekingen exploderen
Sinds het Overlegcomité een maand geleden besliste om niet-essentiële reizen opnieuw toe te laten vanaf 19 april, zag reisorganisatie Sunweb de boekingen binnenstromen. Vooral de bestemmingen Kreta, Mallorca, Gran Canaria en Rhodos zijn populair bij de Belgen. Tim Van den Bergh, International Brand and Communications Director bij Sunweb Group: “Sinds begin mei zien we een toename in de boekingen en we zitten nu zelfs op 200% ten opzichte van januari 2019. We verwachten dat deze piek nog wel even voortduurt, want het is drukker dan het ‘normale’ vroegboekseizoen in januari. Veel Belgen durven weer hardop te dromen van een verdiende vakantie en doordat een aantal bestemmingen vorige week weer code rood kregen zien we ook de vakanties die vertrekken uit Nederland hard stijgen.”

Gratis PCR-test voor kinderen tot 18 jaar
​Sunweb Group staat achter de Europese oproep om PCR-testen gratis te maken. “Wij vinden dat iedereen een vakantie verdient, daarom gaan we deze zomer als enige reisorganisatie PCR-testen gratis aanbieden voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Iedereen boven de 18 jaar kan dan via Sunweb een PCR-test voor 40 euro bijboeken. Dat scheelt een gezin met kinderen al snel honderden euro’s. We starten met dit initiatief zodra het Europese Coronacertificaat gereed is,” aldus Van den Bergh.

Kosteloos omboeken
​Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid riep op om vaccinatie te laten voorgaan op vakantieplannen omdat vaccinatiecentra niet voor iedereen een aanbod op maat kunnen aanbieden. Die oproep viel niet in dovemansoren bij Sunweb. De reisorganisatie heeft daarom een gepaste oplossing wanneer je vaccinatieafspraak in je geplande vakantie valt. “In dat geval kan je tot twee weken voor je vakantie gratis omboeken, in plaats van de standaard zes weken. Het vaccinatiemoment is uiteraard zeer belangrijk en op die manier kan je nog steeds op vakantie.”, besluit Van den Bergh.

 

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland