Sunweb Group breidt uit naar Airport Weeze voor zonvakanties Griekenland en Turkije

Sunweb Group breidt uit naar Airport Weeze voor zonvakanties Griekenland en Turkije

Uitbreiding komt tegemoet aan groeiende vraag Nederlandse vakantieganger

Rotterdam, 14 december – Sunweb Group, de digitale vakantie expert met reismerken zoals Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, biedt vanaf volgend jaar vakanties aan met vertrek en aankomst van de Duitse luchthaven Airport Weeze. Dat maakt Sunweb Group vandaag bekend.

​Voor Sunweb Group is Weeze, dat net over de grens ligt bij Nijmegen en Venray, een logische keuze om het aanbod voor haar klanten uit te breiden. Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, legt uit: “Voor Zuid-, Midden- en Oost-Nederland is Airport Weeze goed bereikbaar. Hoewel Nederlanders nog graag via Schiphol, Rotterdam en Eindhoven vliegen, zien we een toenemende vraag voor vertrek vanaf Duitse luchthavens. Vorig jaar hebben we de capaciteit al uitgebreid vanaf Düsseldorf en Keulen en we voegen dit zomerseizoen Weeze toe."

​Airport Weeze is een kleinschalig vliegveld met een snelle doorloop bij inchecken, security en bagage en gunstige parkeertarieven. Bovendien is vliegen vanaf de Duitse luchthaven voor Nederlanders goedkoper, onder andere door lagere vliegtuigbelasting, een voordeel dat wel kan oplopen tot € 60,- per persoon.

​Vanaf april 2023 vliegen klanten van Sunweb, Eliza was here en GOGO het hele jaar met SkyExpress naar de Griekse eilanden Rhodos, Kos, Zakynthos en Kreta (Heraklion), in het hoogseizoen zelfs twee keer per week. In de zomer biedt Sunweb Group ook vluchten aan naar Bodrum en Antalya in Turkije. In de mei- en herfstvakantie biedt Sunweb Group vanaf Weeze extra vluchten aan naar Antalya, Bodrum, Zakynthos, Rhodos.

Dr. Sebastian Papst, Managing Director van Airport Weeze, zegt: "Wij kijken uit naar de samenwerking met Sunweb Group. Onze partners creëren hiermee een aantrekkelijk aanbod voor de vele Nederlandse vakantiegangers die de voorkeur geven aan een regionale luchthaven vanwege de goede bereikbaarheid en ongecompliceerde afhandeling."

Vakantiegangers keuze geven
​Met de uitbreiding naar Airport Weeze biedt Sunweb Group haar klanten nog meer keuzevrijheid. “Nederlandse vakantiegangers zoeken de zekerheid van een pakketreis met de flexibiliteit en vrijheid van zelf boeken. Met Dynamic packaging bieden wij de moderne pakketreis aan met steeds meer keuze in vertrekdata en vanaf welke luchthaven zij willen vertrekken. Het afgelopen jaar zagen we hier een toenemende interesse in en voor het komende seizoen verwachten we dat meer Nederlanders voor die flexibiliteit kiezen.”, aldus Ten Brink.

​Naast een groeiende interesse in Duitse luchthavens, ziet Sunweb Group ook de populariteit van Brussels Airport toenemen. Daarom breidt Sunweb Group ook de capaciteit uit op Brussels Airport met partners Brussels Airlines, SkyExpress en Transavia.


 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland