Sunweb Group slaagt erin alle vakanties uit te voeren

Sunweb Group slaagt erin alle vakanties uit te voeren

Aanbod op de websites is actueel voor het boeken van een nieuwe vakantie

Rotterdam, 23 juni 2022 – Touroperator Sunweb Group is erin geslaagd om deze zomer alle vakanties tussen 7 juli en 14 augustus, ondanks de recente vluchtannuleringen en de beperkingen die Schiphol Airport heeft opgelegd, uit te kunnen voeren. Het huidige aanbod op de websites van de verschillende merken van de touroperator is bovendien actueel, waardoor nieuwe vakanties met een gerust hart kunnen worden geboekt.

​Voor alle merken van Sunweb Group, Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, is de reisorganisatie erin geslaagd om haar klanten een welverdiende vakantie te bezorgen. Voor slechts 1% van de klanten zal de reisorganisatie een alternatief moeten bieden in de vorm van een dag eerder of later vertrekken of vertrek vanaf een andere luchthaven. 

“We hebben ons uiterste best gedaan om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven aan onze klanten en ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat we alle vakanties die geboekt zijn voor de periode 7 juli tot en met 14 augustus kunnen uitvoeren”, aldus Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group. “De vakanties die nu via Sunweb Group worden aangeboden op de verschillende websites zijn bovendien actueel, ook met vertrek via Schiphol, en kunnen dan ook veilig door onze klanten worden geboekt. Mocht de situatie op een later moment weer veranderen zorgen wij net als nu voor een goed en volwaardig alternatief.”

Alternatieve reismogelijkheden en vakantiegarantie
​Halverwege de maand juli wordt er meer bekendgemaakt over het aantal Transavia-vluchten dat er tussen half en eind augustus mag worden uitgevoerd vanaf Schiphol Airport. Dit kan mogelijk nog voor extra annuleringen van vluchten zorgen. Aan vakantiegangers die om die reden Schiphol liever helemaal willen ontlopen, biedt Sunweb Group voldoende alternatieve reismogelijkheden via andere luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Dit geldt voor reeds geboekte reizen als voor nieuwe vakanties. Ook wordt klanten een vakantiegarantie geboden, waardoor ze hun vakantie kunnen omruilen, bij annuleringen geld terugkrijgen en gegarandeerd thuiskomen.

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland