Skip to Content
Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Op naar de zon: buitenlandse vliegvakanties opnieuw in het aanbod

Rotterdam, 3 juni 2020 – Vanaf 19 juni start Sunweb Group* weer met het aanbieden van zonvakanties waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt. Daarom wordt eerst gestart met de bestemmingen Portugal, Kroatië, Bulgarije, België, Duitsland en Italië. Voor deze landen is het reisadvies aangepast en toeristen zijn hier weer welkom. Sunweb Group verwacht, zoals ook aangegeven door het kabinet, dat meer zonbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Cyprus, Griekenland en Malta heel snel volgen en weer Nederlandse toeristen zullen toelaten. In overleg met airline- en accommodatiepartners werkt Sunweb Group aan een zo groot mogelijk aanbod voor vakantiegangers, zodat zij snel weer hun ideale vakantie kunnen boeken.

“Na vele maanden serieus rekening te hebben gehouden met het niet doorgaan van buitenlandse vakanties deze zomer, is het besluit van het kabinet een geweldige opsteker. Ik ben ongelooflijk blij: enerzijds voor alle reizigers die ons dagelijks vragen wanneer ze weer op vakantie kunnen en anderzijds voor onze Sunweb-collega’s die niets liever doen dan onze klanten de mooiste vakantie-ervaringen te bieden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Reizigers uitgebreid geïnformeerd over bestemming

Voor Sunweb Group is het belangrijk dat vakanties zo prettig en veilig mogelijk verlopen. Alle reizigers worden daarom per e-mail, de website of telefonisch geïnformeerd over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die op hun vakantiebestemming gelden. De reisorganisatie staat hiervoor nauw in contact met de overheid in Nederland en op de vakantiebestemmingen. De reisleiding ter plaatse voorziet reizigers ook van de juiste informatie en is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen of assistentie.

Veiligheidschecks en richtlijnen bij accommodaties

Sunweb Group is bovendien een samenwerking opgestart met Intertek Cristal om ook in de toekomst het maximale te doen aan gezondheid en veiligheid op vakantiebestemmingen. Alle accommodaties doen onder andere een veiligheidscheck en bereiden een noodprocedure voor. Er zal alleen worden samengewerkt met accommodaties en partners die zich volledig aan de richtlijnen houden.

Voorzieningen bestemming en accommodatie

Bij het samenstellen van het reisaanbod houdt Sunweb Group ook rekening met de beschikbaarheid van bepaalde voorzieningen en faciliteiten op de bestemming en in de accommodatie. Denk hierbij aan de toegankelijkheid van stranden, horeca en winkels maar ook toegang tot medische voorzieningen en de geopende zwem-, horeca- en servicefaciliteiten in de accommodaties.

Vakanties in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk

Voor diegenen waarbij onthaasten niet synoniem staat voor vakantie in het verre buitenland biedt Sunweb Group sinds kort ook de mogelijkheid om reizen te boeken dichtbij huis, in eigen land, België, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij een nieuwe samenwerking zijn o.a. vakantiewoningen van Roompot te boeken via de website van Sunweb. Het gaat om accommodaties op 50 Roompot vakantieparken en resorts; van lodges in bosrijke natuurgebieden tot aan strandhuisjes en villa’s aan de kust.

Voucher inzetten voor zonvakantie

Klanten die eerder een SGR-coronavoucher hebben ontvangen, kunnen deze gebruiken om een van de zonvakanties te boeken met vertrek vanaf 19 juni. SGR-coronavouchers werden de afgelopen maanden uitgegeven aan klanten wiens reis werd geannuleerd vanwege het coronavirus. Ook klanten wiens reis onverhoopt nog geannuleerd wordt, ontvangen zo’n SGR-gedekte voucher.

Flexibel omboeken tot 2 weken voor vertrek

Ook blijft het voor klanten van Sunweb Group mogelijk om hun vliegvakantie kosteloos om te boeken tot twee weken voor vertrek. De vakantie kan hiermee verplaatst worden naar een later moment dit jaar of zelfs volgend jaar. De reisorganisatie neemt op deze manier de onzekerheid weg bij klanten die een reis boeken, maar zich later toch bedenken. Vooralsnog kunnen klanten tot 31 augustus gebruik maken van de optie.

Meer informatie over de maatregelen per bestemming is te vinden op deze pagina op de website van Sunweb. De pagina wordt steeds bijgewerkt met de meest recente informatie.

 *Onder Sunweb Group vallen in Nederland de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep.

Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen. Sunweb Group heeft ongeveer 500 mensen in dienst en stuurt meer dan 400 reisleiders en area managers naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

Pers contact Sunweb Group:

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Director Eliza was here & Specialies, Sunweb Group

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: martine.langerak@sunwebgroup.com

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: sunwebnl@teamlewis.com

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland