Sunweb Group stelt Chris Oskam aan als Head of Sustainability

Sunweb Group stelt Chris Oskam aan als Head of Sustainability

ROTTERDAM, 14 juni 2022 – Sunweb Group, moederbedrijf van reisorganisaties zoals Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, heeft Chris Oskam 29 benoemd tot Head of Sustainability. Bij Sunweb Group zal zij zich richten op het verduurzamen van de organisatie, de bestemmingen en samenwerken met partners om gezamenlijk te werken aan het groener maken van de hele branche.

Chris heeft jarenlange ervaring binnen duurzaamheid in de reiswereld. Ze begon haar carrière bij de Nederlandse vertegenwoordiging bij het United Nations Environment Programme om vervolgens bij KLM een management traineeship te starten. Hier kwamen haar interesses in de reiswereld en duurzaamheid samen. De laatste jaren werkte Oskam aan verduurzaming van KLM, onder andere door het opzetten van een nieuwe interne organisatie.

De inhoudelijke kennis over duurzaamheid in de reisbranche die Oskam meebrengt komt goed van pas in de uitdagingen waar Sunweb Group voor staat. “Wij maken vakanties bereikbaar voor iedereen, en willen ook duurzame alternatieven bieden”, zegt CEO Mattijs ten Brink. “We zijn ons als grote organisatie bewust van onze rol in de verduurzaming van de industrie en daarom constant op zoek naar manieren om te verduurzamen. We werken samen met al onze partners voor een positieve impact op mens, milieu en samenleving én geven inzicht in de duurzaamheid van een reis. Met Chris aan boord ben ik ervan overtuigd dat we dit nog sneller en beter kunnen gaan doen.”

Story image

“Duurzaamheid is voor veel vakantiegangers een belangrijk, maar onoverzichtelijk thema”, zegt Oskam. “Ik vind belangrijk om hier verandering in te brengen en duurzaamheid voor iedereen inzichtelijk te maken én te werken aan duurzame alternatieven. Sunweb Group heeft als een van de grootste vakantieaanbieders van Europa niet alleen impact op de vakanties van een miljoen mensen, maar ook op de toerisme industrie in zijn geheel. Een geweldige uitdaging, en enorme kans!”

Een van de eerste projecten waar Oskam aan werkte was het besluit om te stoppen met CO2-compensatie. In plaats daarvan investeert Sunweb Group samen met haar partners in verduurzaming van het eigen aanbod. Zo verdubbelde het al het aandeel duurzame vliegtuigbrandstof SAF met Transavia, biedt Eliza was here sinds juni treinreizen aan en worden er lokale initiatieven ontwikkeld die direct effect hebben op de gemeenschappen rondom onze bestemmingen. In 2021 ontving Sunweb Group de hoogste status van het Travelife-certificaat, het internationaal toonaangevende duurzaamheidscertificaat voor de reisindustrie dat bedrijven op zo’n 225 punten beoordeelt.


head of sustainability Chris Oskam.jpg - 877 KB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland