Sunweb Group stelt Deepika Gupta aan als CTO

Sunweb Group stelt Deepika Gupta aan als CTO

Nieuwe functie maakt board of management compleet en support de ambitie om toonaangevende digitale 'holiday' expert te worden

Rotterdam, 16 August 2022 – Internationale reisorganisatie Sunweb Group, de drijvende kracht achter merken als Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, kondigt de benoeming aan van Deepika Gupta als Chief Technology Officer (CTO) met ingang van 15 september 2022.

Voorheen was Gupta de Global IT lead bij financiële instelling ING. In deze nieuw gecreëerde functie zal Gupta als CTO bij Sunweb Group verantwoordelijk zijn voor het verbeteren en uitvoeren van de IT-strategie. Het bedrijf heeft immers de strategische ambitie om gepersonaliseerde vakanties aan te bieden om unieke en persoonlijke herinneringen te creëren, en een gedurfde en duurzame groei te realiseren. Technologie speelt een cruciale rol in het bereiken van deze doelen.

Deepika Gupta
Deepika Gupta

Deepika Gupta zegt over haar benoeming: "De reisindustrie is van oorsprong een sector van en voor mensen. Het is mijn doel om onze IT-activiteiten te optimaliseren, maar de mens centraal te blijven stellen. Met behulp van sterk presterende teams, waarbinnen we de tijd nemen om te leren en te groeien, gaan we ons focussen op het versnellen van onze toegevoegde waarde voor klanten, partners en medewerkers."

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, vult aan: "Ik ben erg blij dat Deepika ons team komt versterken. We willen de toonaangevende digitale 'holiday' expert zijn en onze vakantiegangers nog meer gepersonaliseerde ervaringen bieden. Met haar expertise in bedrijfstransformaties en technologie ben ik ervan overtuigd dat zij een grote bijdrage zal leveren aan het bereiken van dit doel."

Deepika Gupta zal deel uitmaken van de board of management van Sunweb Group die, na de eerdere benoeming van Ruud Martens als CCO, nu compleet is.


Deepika Gupta CTO of Sunweb Group Deepika Gupta.JPG - 6 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland