Sunweb Group stelt Deepika Gupta aan als CTO

Sunweb Group stelt Deepika Gupta aan als CTO

Nieuwe functie maakt board of management compleet en support de ambitie om toonaangevende digitale 'holiday' expert te worden

Rotterdam, 16 August 2022 – Internationale reisorganisatie Sunweb Group, de drijvende kracht achter merken als Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, kondigt de benoeming aan van Deepika Gupta als Chief Technology Officer (CTO) met ingang van 15 september 2022.

Voorheen was Gupta de Global IT lead bij financiële instelling ING. In deze nieuw gecreëerde functie zal Gupta als CTO bij Sunweb Group verantwoordelijk zijn voor het verbeteren en uitvoeren van de IT-strategie. Het bedrijf heeft immers de strategische ambitie om gepersonaliseerde vakanties aan te bieden om unieke en persoonlijke herinneringen te creëren, en een gedurfde en duurzame groei te realiseren. Technologie speelt een cruciale rol in het bereiken van deze doelen.

Deepika Gupta
Deepika Gupta

Deepika Gupta zegt over haar benoeming: "De reisindustrie is van oorsprong een sector van en voor mensen. Het is mijn doel om onze IT-activiteiten te optimaliseren, maar de mens centraal te blijven stellen. Met behulp van sterk presterende teams, waarbinnen we de tijd nemen om te leren en te groeien, gaan we ons focussen op het versnellen van onze toegevoegde waarde voor klanten, partners en medewerkers."

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, vult aan: "Ik ben erg blij dat Deepika ons team komt versterken. We willen de toonaangevende digitale 'holiday' expert zijn en onze vakantiegangers nog meer gepersonaliseerde ervaringen bieden. Met haar expertise in bedrijfstransformaties en technologie ben ik ervan overtuigd dat zij een grote bijdrage zal leveren aan het bereiken van dit doel."

Deepika Gupta zal deel uitmaken van de board of management van Sunweb Group die, na de eerdere benoeming van Ruud Martens als CCO, nu compleet is.


Deepika Gupta CTO of Sunweb Group Deepika Gupta.JPG - 6 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland