Sunweb Group styrker sin position i Norden med opkøb af det svenskerejsebureau Airtours

Sunweb Group styrker sin position i Norden med opkøb af det svenskerejsebureau Airtours

Sunweb Group har opkøbt det svenske rejsebureau Airtours. Det sker som en del af en størreekspansionsstrategi i Norden, hvor rejsekoncernen vil etablere sig yderligere i fremtiden.

Sunweb Group, der er en af de førende rejsekoncerner i Europa med over en million rejsende hvert år fra syv lande, har opkøbt det svenske rejsebureau Airtours. Investeringen skal være med til at styrke gruppens ambition om at blive en af de største feriearrangører i de nordiske lande.

Airtours blev grundlagt i 1998 og håndterer omkring 100.000 rejsende hvert år. Opkøbet vil bygge videre på Sunweb Groups eksisterende forretning i Danmark og Sverige. Aftalen betyder desuden, at Airtours kunder kan se frem til flere nye destinationer i Europa med endnu større fleksibilitet og forbedret teknologi.

"Vi er meget glade for, at Airtours bliver en del af Sunweb Group-familien. Vi deler ikke kun den samme forretningsmodel, men også den samme mentalitet om altid at udfordre rejsebranchen og sætte kunderne i centrum," siger Mattijs ten Brink, CEO hos Sunweb Group. Han fortsætter:

"I 2022 har vi draget fordel af alt det hårde arbejde, der er udført i løbet af de to år under pandemien. Det har resulteret i de bedste finansielle resultater i vores historie, øgede markedsandele, introduktionen af krydstogter samt lanceringerne af Eliza was her i Storbritannien og Sunweb i Sverige. I 2023 vil vi fortsat bygge videre på vores styrkedemarkedsposition og fastholde vores vækst. I Skandinavien tager vi nu et vigtigt skridt i retning af at blive en af de største aktører på markedet".

Et godt match
​Airtours er Sveriges fjerdestørste rejsebureau. Ifølge medstifter af Airtours, Stefan Chatzopoulos, er de et godt match med Sunweb Group – ikke mindst grundet produktudbuddet, der supplerer hinanden godt, og den fleksibilitet kombineret med sikkerhed i en pakkerejse, de begge opererer med.

"Pandemien har medført ændringer og nye muligheder, hvilket vi tidligt identificerede som en mulighed at drage fordel af. Vi begyndte at lede efter en partner og indså hurtigt, at Sunweb Group var det perfekte match. Begge virksomheder deler en kundeorienteret tilgang og værdisæt. Vi tror på, at vores forretningsmodeller passer godt sammen, og det vil give os mulighed for at vokse, udfordre og blive en af de største rejsearrangører i Norden", siger Stefan Chatzopoulos, en af Airtours' grundlæggere.

Martin Smidstrup, der er den danske country manager for Sunweb, som hører ind under Sunweb Group, ser også postitivt på opkøbet af Airtours. På sigt på sigt kan det løfte forretningen i Danmark også, lyder meldingen.

“Selvom vi opererer selvstændigt i Sverige og Danmark, så er der helt sikkert en masse positive elementer ved opkøbet af Airtours ift. vores tilstedeværelse i hele norden. I Danmark er Sunwebs brand og salg blevet løftet markant de sidste år, og når Sunweb som gruppe foretager et opkøb af denne størrelse hos vores naboer i Sverige, vil det også skinne positivt over på den anden side af Øresund til os i Danmark, når tingene bliver arbejdet sammen,” siger Martin Smidstrup.

 


From left to right: Richard Johansson (founder Airtours), Mattijs ten Brink (CEO Sunweb Group), Jacke Mentzas (founder Airtours), Stefan Chatzopoulos (founder Airtours) and Jeroen de Swart (CFO Sunweb Group) Airtours becomes part of Sunweb Group.tif - 736 MB

 


 


 

 

 

 

Om Sunweb Group

Sunweb Group is one of the largest travel operators in Europe with a turnover in excess of €700 million. The company is the driving force behind several brands operating in seven international markets: The Netherlands, Denmark, Sweden, Belgium, Great Britain, Germany and France. Sunweb is the best-known brand of the group. Sunweb is a leading online operator of package holidays to sun and winter sports destinations.

Sunweb Group employs around 400 people and sends more than 250 tour guides and area managers to various holiday destinations to support its customers. Sunweb Group has a pan-European identity with tour operator operations in Zurich (head office), Rotterdam (back-office), Girona (software and web development) and several offices in Europe. The combination of a centralised organisation, unique self-contracted content and a strong online business model has resulted in more than one million satisfied customers for Sunweb Group each year. Sunweb Group was acquired by Triton Fund V in February 2019.

----------------------------------------------------------------------

Sunweb Denmark
Martin Faber Smidstrup
Country Manager – Scandinavia
Mail: [email protected]
Phone: +4530282683

PR Agency: Help PR & Communication
Sophie Marker
Phone: +45 25 85 16 05
Mail: [email protected]

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Phone: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Kronprinsessegade 54
1306 Copenhagen
Denmark