Sunweb Group verheugd met aanpassing reisadvies door Nederlandse overheid

Sunweb Group verheugd met aanpassing reisadvies door Nederlandse overheid

Vorige week heeft Sunweb Group haar beleid geharmoniseerd met de Europese richtlijnen en volgt de reisorganisatie niet meer de reisadviezen binnen de Europese Unie van de Nederlandse overheid. De reisorganisatie is verheugd dat de Nederlandse overheid in beweging is gekomen en vandaag heeft aangekondigd haar beleid ten aanzien van reisadviezen te wijzigen.

Vanaf 8 augustus kan iedereen met het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) binnen de Europese Unie vrij reizen en van een welverdiende vakantie gaan genieten. “Dit is voor de reisbranche, maar zeker ook voor de Nederlandse vakantiegangers, een heel belangrijke verandering die meer duidelijkheid gaat geven. Wij hebben heel lang, ook samen met ANVR, geijverd voor meer duidelijkheid en wijziging van het beleid en zijn blij dat de Nederlandse regering nu ook de daad bij het woord heeft gevoegd”, aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Keuze bij de klant
​Nu de hele Europese Unie code geel heeft is veilig reizen weer mogelijk. Klanten van Sunweb Group kunnen met de gratis premium omruilgarantie nog steeds tot twee weken voor vertrek hun vakantie kosteloos omboeken. Ook zal de reisorganisatie haar klanten niet verplichten om op vakantie te gaan naar bestemmingen die een verhoogd risico hebben. “Naar bestemmingen met code geel is vakantie vieren veilig en voeren wij de reizen uit. Als op de bestemming een verhoogd risico geldt, dan laten we de keuze bij onze klanten om op vakantie te gaan”, aldus Ten Brink.

Testen voor niet volledig gevaccineerden
​In het nieuwe beleid van de Nederlandse overheid gelden aanvullende terugreisvoorwaarden. Dat betekent dat mensen die niet volledig gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben een test moeten doen op de bestemming voordat zij aan de terugreis naar Nederland beginnen. Ten Brink licht toe: “Wij zullen de antigeen test op de bestemming voor deze klanten faciliteren en de kosten op ons nemen. We zijn aan het uitzoeken hoe we dit gaan organiseren en informeren onze klanten hier zo snel mogelijk over."

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland