Sunweb Group verkort termijn restbetaling voor reizigers

Sunweb Group verkort termijn restbetaling voor reizigers

Tijdelijk aangepast van 6 weken naar slechts 2 weken voor vertrek

Rotterdam, 24 maart 2020 – Vanwege de coronacrisis zijn er veel vragen over de betaling van reeds geboekte vakanties. Om klanten tegemoet te komen, heeft Sunweb Group besloten om de restbetaling (het bedrag dat een klant nog dient te betalen voor vertrek) tijdelijk aan te passen van 6 weken naar slechts 2 weken voor vertrek. Dit geldt voor alle vlieg- en wintersportvakanties van alle merken binnen Sunweb Group*.

Wij blijven de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen

Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL bij Sunweb Group, vertelt:  “Voor iedereen is dit een onzekere tijd. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen. Wij begrijpen dat klanten vragen hebben over de betaling van hun toekomstige vakantie. Om die reden komen we onze klanten tegemoet en passen wij tijdelijk onze termijn voor de restbetaling aan van 6 weken naar 2 weken voor vertrek.”, aldus Van Drie.

Vakantie geannuleerd? Corona-voucher

Sunweb Group verzekert klanten dat de reeds betaalde reissom in geen enkel geval kwijt is. Mocht een vakantie ten gevolge van het coronavirus alsnog door de reisorganisatie worden geannuleerd, dan ontvangt de klant het reeds betaalde bedrag als tegoed voor een volgende vakantie. Dit staat ook wel bekend als een corona-voucher. Deze oplossing wordt ondersteund door de ANVR en het SGR staat garant voor het volledige bedrag en de volledige geldigheidsperiode van deze vouchers.De voucher is geldig voor boekingen gemaakt binnen één jaar na uitgifte, voor een bestemming (zowel zon- als wintersportvakanties) en vertrekperiode naar keuze. De corona-voucher geeft recht op het boeken van elke pakketreis die wordt aangeboden door een van de vakantiemerken van Sunweb Group. In Nederland zijn dat Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

Kosteloos annuleren voor zorgpersoneel

Vorige week paste Sunweb Group zijn annuleringsbeleid al aan voor zorgpersoneel waarbij het verlof is ingetrokken. Nederlanders die in de zorg werken en een vakantie geboekt hebben bij een van de merken van Sunweb Group, kunnen tot en met 31 mei kosteloos hun vakantie annuleren. Zij ontvangen het reeds betaalde bedrag als tegoed in de vorm van een corona-voucher. Meer informatie over de maatregel is via deze link te vinden.

Als gevolg van de wereldwijde coronabestrijding en de huidige snelheid van de opeenvolgende maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten is besloten om alle vakanties met vertrek tot en met 15 april te annuleren. Voor alle vakanties met vertrek vanaf 16 april blijft alles voorlopig ongewijzigd. Landen waarvan de grenzen langer dicht blijven en waar boekingen met vertrek na 16 april ook worden geannuleerd zijn via deze link te vinden. Sunweb Group blijft passende maatregelen nemen op basis van het beleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het beleid op bestemmingen en het beleid van airlines.*Onder Sunweb Group vallen in Nederland de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

 

Pers contact Sunweb Group

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Brand & Communications Director, Sunweb Group

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is one of the leading travel groups in Europe with more than EUR 600m in turnover. It is the driving force behind numerous brands operating within seven international markets: The Netherlands, Denmark, Sweden, Belgium, United Kingdom, Germany and France. Sunweb is the flagship brand of the group. Sunweb is a pure online player for packaged holidays towards sun and winter sport destinations. Sunweb Group employs approximately 500 individuals and sends more than 400 representatives on to various holiday destinations to support its customers. The Sunweb Group has a pan-European identity with its tour operator activities based in Zurich, headquarters and back-office in Rotterdam, software and web development in Girona and various sales offices around Europe. The combination of a centralized organization, unique self-contracted content and strong online business model has resulted in over one million happy clients for Sunweb Group each year. Sunweb Group was acquired by Triton Fund V in February 2019.

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland