Sunweb Group verkort termijn restbetaling voor reizigers

Sunweb Group verkort termijn restbetaling voor reizigers

Tijdelijk aangepast van 6 weken naar slechts 2 weken voor vertrek

Rotterdam, 24 maart 2020 – Vanwege de coronacrisis zijn er veel vragen over de betaling van reeds geboekte vakanties. Om klanten tegemoet te komen, heeft Sunweb Group besloten om de restbetaling (het bedrag dat een klant nog dient te betalen voor vertrek) tijdelijk aan te passen van 6 weken naar slechts 2 weken voor vertrek. Dit geldt voor alle vlieg- en wintersportvakanties van alle merken binnen Sunweb Group*.

Wij blijven de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen

Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL bij Sunweb Group, vertelt: ​ “Voor iedereen is dit een onzekere tijd. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen. Wij begrijpen dat klanten vragen hebben over de betaling van hun toekomstige vakantie. Om die reden komen we onze klanten tegemoet en passen wij tijdelijk onze termijn voor de restbetaling aan van 6 weken naar 2 weken voor vertrek.”, aldus Van Drie.

Vakantie geannuleerd? Corona-voucher

Sunweb Group verzekert klanten dat de reeds betaalde reissom in geen enkel geval kwijt is. Mocht een vakantie ten gevolge van het coronavirus alsnog door de reisorganisatie worden geannuleerd, dan ontvangt de klant het reeds betaalde bedrag als tegoed voor een volgende vakantie. Dit staat ook wel bekend als een corona-voucher. Deze oplossing wordt ondersteund door de ANVR en het SGR staat garant voor het volledige bedrag en de volledige geldigheidsperiode van deze vouchers.De voucher is geldig voor boekingen gemaakt binnen één jaar na uitgifte, voor een bestemming (zowel zon- als wintersportvakanties) en vertrekperiode naar keuze. De corona-voucher geeft recht op het boeken van elke pakketreis die wordt aangeboden door een van de vakantiemerken van Sunweb Group. In Nederland zijn dat Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

Kosteloos annuleren voor zorgpersoneel

Vorige week paste Sunweb Group zijn annuleringsbeleid al aan voor zorgpersoneel waarbij het verlof is ingetrokken. Nederlanders die in de zorg werken en een vakantie geboekt hebben bij een van de merken van Sunweb Group, kunnen tot en met 31 mei kosteloos hun vakantie annuleren. Zij ontvangen het reeds betaalde bedrag als tegoed in de vorm van een corona-voucher. Meer informatie over de maatregel is via deze link te vinden.

Als gevolg van de wereldwijde coronabestrijding en de huidige snelheid van de opeenvolgende maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten is besloten om alle vakanties met vertrek tot en met 15 april te annuleren. Voor alle vakanties met vertrek vanaf 16 april blijft alles voorlopig ongewijzigd. Landen waarvan de grenzen langer dicht blijven en waar boekingen met vertrek na 16 april ook worden geannuleerd zijn via deze link te vinden. Sunweb Group blijft passende maatregelen nemen op basis van het beleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het beleid op bestemmingen en het beleid van airlines.*Onder Sunweb Group vallen in Nederland de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

 

Pers contact Sunweb Group

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Director Eliza was here & Specialies, Sunweb Group

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland