Sunweb Group verwelkomt Roel Wessels als Director Intelligence

Sunweb Group verwelkomt Roel Wessels als Director Intelligence

Rotterdam, 1 februari 2021 – Reisorganisatie Sunweb Group heeft Roel Wessels (37) per 1 februari 2021 aangesteld als Director Intelligence. Vanuit deze nieuw gecreëerde functie zal Wessels een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van Sunweb Group naar een data-driven organisatie waarbij de klant nog sterker dan voorheen centraal komt te staan. Wessels was hiervoor Director Data & Insights bij OYO Vacation Homes, waar hij onder andere werkte voor het internationale platform voor verhuur van vakantiehuizen Belvilla. Voordat Wessels in 2016 bij Belvilla in dienst trad, was hij Data & Analytics Strategy Consultant bij Deloitte Consulting in Amsterdam.

Onder leiding van Wessels wordt de ambitie van Sunweb Group om digitaal te transformeren voortgezet; "Binnen de nieuwe strategie van Sunweb Group is Intelligence een belangrijke strategische pijler en ik ben dan ook verheugd dat Roel Wessels ons team komt versterken. Met zijn ervaring en mindset heb ik er alle vertrouwen in dat hij Sunweb Group op het gebied van Intelligence op de kaart gaat zetten, zodat we onze ambitie kunnen waarmaken om de ‘leading digital holiday expert’ te worden", aldus Brenda van Leeuwen, CDO van Sunweb Group.

Wessels zal samenwerken met een team van data-analisten, scientists en partners, om een portfolio aan strategische en operationele data en analytische projecten te ontwikkelen, zodat een vooruitstrevend en gepersonaliseerd dienstenaanbod wordt ontwikkeld dat past bij het gedrag en de voorkeuren van de reizigers. "Ik kijk er naar uit om bij Sunweb Group aan de slag te gaan in deze nieuw gecreëerde functie. In de afgelopen vier jaar bij Belvilla heb ik de enorme kansen gezien voor de reisindustrie en heb ik impact gemaakt door de juiste analytische competenties te ontwikkelen en de organisatie te leren hoe deze het beste kunnen worden benut. Hoewel de wereldwijde pandemie helaas nog steeds enorme invloed heeft op de reisindustrie, geloof ik dat zodra de reismarkt weer gaat herleven we de enorme kansen op het gebied van intelligence en data science weer vol kunnen benutten", aldus Roel Wessels. 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland