Sunweb Group verwelkomt Roel Wessels als Director Intelligence

Sunweb Group verwelkomt Roel Wessels als Director Intelligence

Rotterdam, 1 februari 2021 – Reisorganisatie Sunweb Group heeft Roel Wessels (37) per 1 februari 2021 aangesteld als Director Intelligence. Vanuit deze nieuw gecreëerde functie zal Wessels een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van Sunweb Group naar een data-driven organisatie waarbij de klant nog sterker dan voorheen centraal komt te staan. Wessels was hiervoor Director Data & Insights bij OYO Vacation Homes, waar hij onder andere werkte voor het internationale platform voor verhuur van vakantiehuizen Belvilla. Voordat Wessels in 2016 bij Belvilla in dienst trad, was hij Data & Analytics Strategy Consultant bij Deloitte Consulting in Amsterdam.

Onder leiding van Wessels wordt de ambitie van Sunweb Group om digitaal te transformeren voortgezet; "Binnen de nieuwe strategie van Sunweb Group is Intelligence een belangrijke strategische pijler en ik ben dan ook verheugd dat Roel Wessels ons team komt versterken. Met zijn ervaring en mindset heb ik er alle vertrouwen in dat hij Sunweb Group op het gebied van Intelligence op de kaart gaat zetten, zodat we onze ambitie kunnen waarmaken om de ‘leading digital holiday expert’ te worden", aldus Brenda van Leeuwen, CDO van Sunweb Group.

Wessels zal samenwerken met een team van data-analisten, scientists en partners, om een portfolio aan strategische en operationele data en analytische projecten te ontwikkelen, zodat een vooruitstrevend en gepersonaliseerd dienstenaanbod wordt ontwikkeld dat past bij het gedrag en de voorkeuren van de reizigers. "Ik kijk er naar uit om bij Sunweb Group aan de slag te gaan in deze nieuw gecreëerde functie. In de afgelopen vier jaar bij Belvilla heb ik de enorme kansen gezien voor de reisindustrie en heb ik impact gemaakt door de juiste analytische competenties te ontwikkelen en de organisatie te leren hoe deze het beste kunnen worden benut. Hoewel de wereldwijde pandemie helaas nog steeds enorme invloed heeft op de reisindustrie, geloof ik dat zodra de reismarkt weer gaat herleven we de enorme kansen op het gebied van intelligence en data science weer vol kunnen benutten", aldus Roel Wessels. 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland