Sunweb Group werkt aan veilige vakanties met Intertek Cristal

Sunweb Group werkt aan veilige vakanties met Intertek Cristal

Gezondheid van reizigers en medewerkers staat centraal

Rotterdam, 29 mei 2020 – Om de veiligheid en gezondheid van reizigers en medewerkers te waarborgen, is reisorganisatie Sunweb Group vandaag een samenwerking gestart met Intertek Cristal. Deze Europese organisatie is gespecialiseerd in oplossingen voor veiligheid en risicobeheer in de reisbranche.

Door onder andere veiligheidschecks te laten uitvoeren en richtlijnen op te stellen, kan Sunweb Group* haar reizigers in de toekomst veilige vakanties aanbieden en de veiligheid van personeel op locatie waarborgen. Er wordt hiervoor samengewerkt met accommodaties, maar ook met transferbedrijven, excursiebedrijven, huurauto's en busmaatschappijen. 

Veiligheidschecks en noodprocedures

De eerste stap is het opzetten van richtlijnen waarmee accommodaties en andere partners zelf een assessment kunnen doen van de veiligheid, ook wel een POSI-check (Prevention of the Spread of Infection) genoemd. Ook zal er met partners gewerkt worden aan noodprocedures op bestemming. Op de lange termijn werkt Sunweb Group toe naar een label. Naast de focus op preventie van het coronavirus, worden er ook veiligheidscontroles uitgevoerd op onder meer zwembaden, voedsel, brand, water, veiligheid en beveiliging. 

Klanten geruststellen en informeren

Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, vertelt: “Het gaat nu vooral om vooraf aan de reis het vertrouwen bij onze klanten te herstellen door de juiste informatie te verstrekken en tijdens hun verblijf alle zorgen over gezondheid en veiligheid weg te nemen, zodat ze maximaal van hun welverdiende vakantie kunnen genieten. Voor onze klanten telt niet alleen maar meer de droom over hun aanstaande vakantie, maar ook de vraag of ze weer veilig thuiskomen. Wij willen ze graag geruststellen. Door het partnership met Intertek Cristal en de daaruit voortkomende acties, kunnen we ze laten zien dat er bij onze reizen het maximale gedaan wordt aan gezondheid en veiligheid.”

Steve Tate, CEO van Intertek Cristal, licht toe: “Wij zijn trots dat we Sunweb Group gaan helpen met het implementeren van hygiene- en gezondheidsstandaarden. Sunweb Group heeft in de loop der jaren aangetoond dat de veiligheid en het welzijn van de gasten een belangrijke basis vormt voor hun business. De POSI-check is de sleutel tot het verzekeren van de veiligheid en het welzijn van gasten in de post-COVID19 reiswereld. Samen zorgen we voor een veilige omgeving voor alle reizigers van Sunweb Group.”

Over Intertek Cristal

Intertek Cristal levert software en auditdiensten op maat aan meer dan 80 van 's werelds grootste touroperators en hotelgroepen met als doel om hen te helpen de standaarden op locaties wereldwijd te handhaven. Het bedrijf heeft een van de grootste groepen kwaliteits-, hygiëne- en gezondheids- en veiligheidsdeskundigen ter wereld in dienst en heeft ruim twee decennia ervaring op dit gebied. Met circa 22.000 audits per jaar in meer dan 50 landen geeft Intertek Cristal operators en hoteliers een volledig beeld van hun veiligheids- en merkprestaties.

 *Onder Sunweb Group vallen in Nederland de merken Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep.

Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen. Sunweb Group heeft ongeveer 500 mensen in dienst en stuurt meer dan 400 reisleiders en area managers naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

Pers contact Sunweb Group:

Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh Director Sun and Beach holidays, Eliza was here & Specialties, Sunweb Group

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland