Sunweb Group wint rechtszaak tegen Corendon

Sunweb Group wint rechtszaak tegen Corendon

Na de verwachte beslissing, richt Sunweb Group zich volledig op de toekomst en nieuwe dynamische strategie

Rotterdam, 3 augustus 2021 – Het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag alle vorderingen van Corendon afgewezen en Sunweb Group op alle punten gelijk gegeven. Sunweb Group hoeft de overname van Corendon niet voort te zetten. ​

Na de uitspraak kan Sunweb Group zich weer richten op de toekomst en haar nieuwe dynamische strategie die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. "Allereerst zijn we blij dat deze rechtszaak tot een einde is gekomen en dat er duidelijkheid is voor onze werknemers en de werknemers van Corendon. De uitspraak komt niet als een verrassing aangezien we altijd vertrouwen hebben gehad in onze juridische positie. We zijn verheugd ​ dat het Gerechtshof dit standpunt nu ook heeft bevestigd en ons vandaag in het gelijk heeft gesteld. Eindelijk kunnen we ons weer volledig richten op datgene waar we het meest van houden: onze klanten blij maken met een welverdiende vakantie", aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Als zelfstandige onderneming, heeft Sunweb Group alle vereiste acties ondernomen om succes in de toekomst te garanderen. Ten Brink: "Ondanks deze zware crisis, die zich blijft ontwikkelen in nieuwe uitdagingen, blijven we investeren om de toonaangevende digitale vakantie-expert te worden. Wij zullen dit doen met de continue support van onze aandeelhouders en kredietverstrekkers, en in nauwe en actieve dialoog met onze loyale Sunweb klanten".

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland