Sunweb Group wint rechtszaak tegen Corendon

Sunweb Group wint rechtszaak tegen Corendon

Na de verwachte beslissing, richt Sunweb Group zich volledig op de toekomst en nieuwe dynamische strategie

Rotterdam, 3 augustus 2021 – Het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag alle vorderingen van Corendon afgewezen en Sunweb Group op alle punten gelijk gegeven. Sunweb Group hoeft de overname van Corendon niet voort te zetten. ​

Na de uitspraak kan Sunweb Group zich weer richten op de toekomst en haar nieuwe dynamische strategie die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. "Allereerst zijn we blij dat deze rechtszaak tot een einde is gekomen en dat er duidelijkheid is voor onze werknemers en de werknemers van Corendon. De uitspraak komt niet als een verrassing aangezien we altijd vertrouwen hebben gehad in onze juridische positie. We zijn verheugd ​ dat het Gerechtshof dit standpunt nu ook heeft bevestigd en ons vandaag in het gelijk heeft gesteld. Eindelijk kunnen we ons weer volledig richten op datgene waar we het meest van houden: onze klanten blij maken met een welverdiende vakantie", aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Als zelfstandige onderneming, heeft Sunweb Group alle vereiste acties ondernomen om succes in de toekomst te garanderen. Ten Brink: "Ondanks deze zware crisis, die zich blijft ontwikkelen in nieuwe uitdagingen, blijven we investeren om de toonaangevende digitale vakantie-expert te worden. Wij zullen dit doen met de continue support van onze aandeelhouders en kredietverstrekkers, en in nauwe en actieve dialoog met onze loyale Sunweb klanten".

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland