Sunweb Group zal niet doorgaan met de acquisitie van Corendon op basis van de voorwaarden in de koop- en verkoopovereenkomst.

Sunweb Group zal niet doorgaan met de acquisitie van Corendon op basis van de voorwaarden in de koop- en verkoopovereenkomst.

 

In aansluiting op de aankondiging op 3 juni 2019 dat Sunweb Group een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van de touroperator-activiteiten van Corendon in Nederland en België, de backoffice in Turkije en Corendon Dutch Airlines ("Corendon"), bevestigt Sunweb Group vandaag dat het de overname niet zal voortzetten en dat het de SPA heeft beëindigd in overeenstemming met de voorwaarden. De reden hiervoor is dat er voor de zogenaamde “long stop date” niet kon worden voldaan aan de eisen om de transactie af te ronden. Sunweb Group en Corendon zullen als twee aparte bedrijven met verschillende aandeelhouders doorgaan.

"We betreuren het om deze aankondiging te doen, aangezien Sunweb Group aanzienlijke tijd en middelen heeft geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken. Omdat er voor de long stop date niet aan de eisen is voldaan van de koop- en verkoopovereenkomst, hebben we de transactie beëindigd", aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

De verkopers van Corendon hebben Sunweb Group's besluit aangevochten en de zaak zal nu worden herzien door de rechtbank van Amsterdam. Sunweb Group heeft vertrouwen in haar juridische positie en geeft deze verklaring enkel om correcte en feitelijke informatie te waarborgen aangezien de gerechtelijke procedure openbaar zal worden gemaakt.

COVID-19 heeft een aanzienlijke impact gehad op de hele reisindustrie. Sunweb Group is getroffen, maar heeft het voordeel een mix van zon- en skivakanties aan te bieden en dit met een asset light businessmodel, en lage vaste kosten, omdat het geen vliegtuigen of hotels bezit en haar pakketten rechtstreeks online verkoopt aan de consument. Deze karakteristieken, in combinatie met sterke partnerships en blijvende steun van haar aandeelhouders en kredietverstrekkers, zorgen ervoor dat Sunweb Group sterk staat ondanks de moeilijke marktomstandigheden.

Mattijs ten Brink: "Met de beëindiging van de overeenkomst kunnen beide organisaties zich volledig richten op hun belangrijkste prioriteiten. In de huidige crisis blijft Sunweb Group, als verantwoordelijke digitale vakantie-expert, toegewijd aan haar klanten en de gemaakte beloftes. Tegelijkertijd zullen we de gezondheid en veiligheid van onze passagiers blijven waarborgen, zodat ze zonder zorgen van hun toekomstige vakantie kunnen genieten. Als organisatie zullen we de huidige periode gebruiken om onze digitale agenda verder te versnellen. Ik ben verheugd dat onze kredietverstrekkers en aandeelhouders achter ons staan om ons door deze crisis te helpen, zelfs nu de COVID-19-crisis vermoedelijk zal voortduren".

Sunweb Group doet deze aankondiging nu, omdat de verkopers van Corendon de situatie openbaar zullen maken door het initiëren van een kortgeding. Sunweb Group wil daarom haar stakeholders op een transparante manier informeren.

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland