Sunweb Group zet grote stappen in realisatie groeistrategie

Sunweb Group zet grote stappen in realisatie groeistrategie

  • Sunweb Group verbreedt aanbod als onderdeel van groeistrategie en komt zo tegemoet aan wensen van reiziger van nu.
  • Als avontuurlijk en duurzamer alternatief, start Eliza was here in juni met 12-daagse treinreizen naar Puglia. Sunweb lanceert cruise aanbod.
  • Sunweb Group breidt verder uit in Verenigd Koninkrijk met Eliza was here.
  • Duurzaamheid belangrijk onderdeel van strategie. Reisorganisatie verruilt CO2-compensatie voor focus op verduurzaming eigen operatie en partners. ​ ​


​ROTTERDAM, 31 Mei 2022
Sunweb Group, moederbedrijf van reisorganisaties zoals Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera, is hard op weg in het realiseren van haar groeistrategie. Onderdeel van de groeistrategie is ook samen met partners investeren in duurzaamheid en internationale expansie. Het bedrijf speelt in op de veranderende behoeftes en eisen van moderne vakantiegangers en breidt haar aanbod uit. Sunweb Group maakt vandaag onder andere bekend het aanbod uit te breiden met treinreizen via Eliza was here en cruises onder de vlag van Sunweb.

Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group: “Doordat wij, als grote reisorganisatie, nu ook treinreizen en cruises aanbieden, maken we deze manieren van reizen toegankelijker voor veel meer mensen. Zo bieden we nieuwe volwaardige alternatieven voor het vieren van vakantie. We zien in deze vormen van reizen veel potentie om onze organisatie te laten groeien, maar nog belangrijker is dat we onze bestaande en nieuwe klanten nog meer kunnen aanbieden. Vakanties worden namelijk steeds méér maatwerk en we zijn er trots op onze klanten te kunnen voorzien van nieuwe en unieke vakantieherinneringen. De treinreis naar Puglia is een eerste stap, later dit jaar verwachten we ook treinreizen aan te bieden naar onze wintersportbestemmingen."

Verbreding in aanbod en verdere internationalisering
De 12-daagse treinreis die te boeken is via Eliza was here brengt de klant naar Puglia, in het zuiden van Italië. Het gaat om een pilot die start in juni en is een manier voor Sunweb Group om reizigers te ‘verleiden’ tot ook andere, meer duurzame, manieren van reizen. De vakantie begint in Amsterdam, Utrecht of Arnhem en na een reis van twee dagen, via Milaan en Bazel, staat er in Bari een elektrische huurauto klaar om af te reizen naar twee sfeervolle, unieke en kleinschalige accommodaties waar Eliza was here zo bekend om staat.

Onder de vlag van Sunweb biedt Sunweb Group nu ook cruisereizen aan in samenwerking met een selectief aantal toonaangevende rederijen met routes naar uiteenlopende bestemmingen, variërend van het Middellandse zeegebied tot Scandinavië en de Caribische eilanden. De afgelopen jaren zag de ‘digitale holiday expert’ de vraag naar cruises toenemen. Steeds meer mensen zien in cruises een ideale manier van vakantie houden, en het is dan ook één van de snelst groeiende reissegmenten. Bovendien is het een markt die traditioneel gezien nog veel ‘offline’ handelt, waardoor er online een hele nieuwe klantgroep bereikbaar is. De ambitie van Sunweb is, om als volledige digitale speler, met een gedegen e-commerce strategie snel een aanzienlijk marktaandeel in de cruise-industrie te realiseren.

Internationaal heeft Sunweb Group ook grote ambities. Na Sunweb skivakanties is Eliza was here per 1 juni ook actief in het Verenigd Koninkrijk met kleinschalige vakanties. Naast het uitrollen van bestaande producten in andere markten, kijkt Sunweb Group ook naar overnames in het buitenland om zo de groei verder te kunnen versnellen. ​

Investeren in duurzamere alternatieven
Onderdeel van die veranderende wensen is ook duurzaamheid. Sunweb Group heeft besloten niet langer te investeren in CO2-compensatie. In plaats van de compensatie gaat Sunweb Group samen met haar internationale partners investeren in verduurzaming van het eigen aanbod, zoals onlangs met de verhoging van het aandeel duurzame vliegtuigbrandstof SAF met Transavia. SAF is het meest duurzame brandstofalternatief: het stoot ten minste 75% minder CO2 uit dan fossiele kerosine.Het plan is om elk jaar meer SAF te gebruiken.

Mattijs ten Brink: “We werken continu met onze partners aan initiatieven die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het compenseren van CO2 is twijfelachtig effectief en daarom kiezen wij ervoor om te investeren in andere manieren die direct én op lange termijn effect hebben. Denk hierbij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk in de lucht, maar ook aan lokale initiatieven die direct effect hebben op de gemeenschappen rondom onze bestemmingen.”

Klanten die voor 1 juni hebben geboekt en toch de verwachte CO2-uitstoot van hun vakantie willen compenseren, kunnen dat aangeven. Sunweb compenseert dan de verwachte CO2-uitstoot van de vakantie (reis, transfer en accommodatie).


Intercity SBB Zwitserland Italie.jpg 18 MB Sunweb Cruises Homepage - image - logo.jpg - 8 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland