Sunweb Group ziet vertrouwen in vakanties herstellen

Sunweb Group ziet vertrouwen in vakanties herstellen

Nederlanders boeken massaal herfstvakantie naar de zon en vraag naar wintersport zet door

In het begin van het hoogseizoen werd veel last-minute geboekt. Sinds een aantal weken ziet Sunweb Group dat steeds meer vakantiegangers weer vertrouwen krijgen om hun welverdiende vakantie verder vooruit te boeken. “De afgelopen maanden hebben wij continu ingespeeld op de onzekere situatie door onze klanten meer zorg, meer up-to-date informatie en meer flexibiliteit en garanties te bieden. Een pakketreis is hierdoor ook meer dan ooit in trek. Ik verwacht dat deze klantbehoefte blijft bestaan en daarom blijven we deze belangrijke services aan onze klanten aanbieden om hen te ontzorgen en hun gezondheid en veiligheid voorop te stellen”, aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Run op last-minute herfstvakantie
​Sunweb Group constateerde de afgelopen weken een groei van maar liefst 200% in boekingen tot en met oktober, ten opzichte van 2020. In Spanje, waar de situatie rondom corona weer stabiel is, gaat het zelfs nog harder. Zowel de Canaren, de Balearen als het vasteland zijn ongekend populair. In de maanden juni en juli kon er vanwege de geldende coronamaatregelen zeer beperkt gereisd worden wat de enorme boekingspiek tot en met de herfstvakantie verklaart. Bovendien blijft ook Griekenland, na een drukke zomerperiode, als vakantiebestemming in trek. De populairste bestemmingen voor de herfst, voor zowel stellen als gezinnen, zijn Kreta, Lanzarote, Gran Canaria, Rhodos en Tenerife. Wat zonbestemmingen voor de winter betreft, ziet Sunweb dat Spanje en Portugal in trek zijn.

Wintersport loopt beter dan ooit
​Het aanstaande wintersportseizoen zit al helemaal in de lift. De boekingen zijn veel sneller op gang gekomen dan voorgaande jaren. “Wintersportliefhebbers hebben het afgelopen jaar een seizoen over moeten slaan, waardoor we eind 2020 al veel vragen over het seizoen ’21/’22 ontvingen. Daarom hebben we het aanbod begin dit jaar al online gezet en veel klanten hebben hun wintersportvakantie al ver vooruit vastgelegd. Er is een eerste piek in boekingen te zien voor de Kerst- en de voorjaarsvakantie. Wat betreft het aantal boekingen lopen we nu nog gelijk op met ons beste jaar ooit”, aldus Ten Brink.

Vanaf 18 september start ook de verkoop voor Tomorrowland Winter, waar Sunweb partner van is. 


Sunweb Wintersportseizoen 20190324_Sunweb_Mayrhofen_607-0144.jpg - 8 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]eamlewis.com

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland