Sunweb opent vakantiemuseum op meest depressieve dag van het jaar

Sunweb opent vakantiemuseum op meest depressieve dag van het jaar

Echte vakantiekiekjes op canvas van meer dan 500 m2 aan Antwerps Museum voor Schone Kunsten

Antwerpen, 17 januari 2022 – Touroperator Sunweb pakt uit met een imposante wand rondom het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten met daarop authentieke vakantiefoto's van hun vele reizigers. De meer dan 500 m2 grote tentoonstelling bevat tientallen vakantiekiekjes die echt en puur zijn, gemaakt door de vakantiegangers zelf. Het tijdelijke vakantiemuseum van Sunweb is een vervolg op ‘Je ideale vakantie is mooier dan reclame’ campagne waarmee de touroperator eind vorig jaar aankondigde om in campagnes enkel nog beeldmateriaal van echte vakanties te gebruiken.

Wie vandaag - uitgerekend op Blue Monday - even de sleur en zorgen wil vergeten, kan tot zondag 6 februari langs het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen wandelen en de prachtige vakantiefoto’s van tientallen Sunweb vakantiegangers bewonderen. Het vakantiemuseum is een vervolg op ‘Je ideale vakantie is mooier dan reclame’ campagne waarmee Sunweb afscheid nam van de zogezegd perfecte, maar geënsceneerde vakantiebeelden uit reclame- en promotiecampagnes.

#creatingmemories
​Eind vorig jaar lanceerde Sunweb een omroep aan haar klanten om via sociale media hun favoriete vakantiefoto’s te delen met de hashtags #creatingmemories en #Sunweb. Als eerste touroperator gebruikt Sunweb voortaan die beelden voor al haar campagnes. “Onze klanten beleven hun vakanties elk op hun eigen, persoonlijke manier en de authentieke foto’s en video’s die zij daarvan maken geven goed weer dat iedere vakantie uniek is. Nadat deze beelden opdoken in onze reclamespots op tv, online en in printadvertenties, worden ze nu als een heus meesterwerk omlijst, want de mooiste vakantieherinneringen zijn even kostbaar als het duurste schilderij”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Vakantiegangers kunnen hun vakantiefoto’s nog steeds delen met Sunweb door ze te posten met de hashtags #creatingmemories en #Sunweb. Zo kunnen ze nog altijd een plekje krijgen op de social media van de touroperator of wie weet zelfs in één van de volgende promotiefilmpjes. 


Sunweb vakantiemuseum GVG-20220117-0376.jpg - 6 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland