Sunweb opent vakantiemuseum op meest depressieve dag van het jaar

Sunweb opent vakantiemuseum op meest depressieve dag van het jaar

Echte vakantiekiekjes op canvas van meer dan 500 m2 aan Antwerps Museum voor Schone Kunsten

Antwerpen, 17 januari 2022 – Touroperator Sunweb pakt uit met een imposante wand rondom het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten met daarop authentieke vakantiefoto's van hun vele reizigers. De meer dan 500 m2 grote tentoonstelling bevat tientallen vakantiekiekjes die echt en puur zijn, gemaakt door de vakantiegangers zelf. Het tijdelijke vakantiemuseum van Sunweb is een vervolg op ‘Je ideale vakantie is mooier dan reclame’ campagne waarmee de touroperator eind vorig jaar aankondigde om in campagnes enkel nog beeldmateriaal van echte vakanties te gebruiken.

Wie vandaag - uitgerekend op Blue Monday - even de sleur en zorgen wil vergeten, kan tot zondag 6 februari langs het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen wandelen en de prachtige vakantiefoto’s van tientallen Sunweb vakantiegangers bewonderen. Het vakantiemuseum is een vervolg op ‘Je ideale vakantie is mooier dan reclame’ campagne waarmee Sunweb afscheid nam van de zogezegd perfecte, maar geënsceneerde vakantiebeelden uit reclame- en promotiecampagnes.

#creatingmemories
​Eind vorig jaar lanceerde Sunweb een omroep aan haar klanten om via sociale media hun favoriete vakantiefoto’s te delen met de hashtags #creatingmemories en #Sunweb. Als eerste touroperator gebruikt Sunweb voortaan die beelden voor al haar campagnes. “Onze klanten beleven hun vakanties elk op hun eigen, persoonlijke manier en de authentieke foto’s en video’s die zij daarvan maken geven goed weer dat iedere vakantie uniek is. Nadat deze beelden opdoken in onze reclamespots op tv, online en in printadvertenties, worden ze nu als een heus meesterwerk omlijst, want de mooiste vakantieherinneringen zijn even kostbaar als het duurste schilderij”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Vakantiegangers kunnen hun vakantiefoto’s nog steeds delen met Sunweb door ze te posten met de hashtags #creatingmemories en #Sunweb. Zo kunnen ze nog altijd een plekje krijgen op de social media van de touroperator of wie weet zelfs in één van de volgende promotiefilmpjes. 


Sunweb vakantiemuseum GVG-20220117-0376.jpg - 6 MB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland