Sunweb roept op volgende zomervakantie bij concurrent te boeken

Sunweb roept op volgende zomervakantie bij concurrent te boeken

Nieuwe campagne van Sunweb zet in op steun voor iedereen die werkt in de reisbranche en op de vele vakantiebestemmingen

Reisorganisatie Sunweb lanceert vandaag een campagne om aandacht te vragen voor alle medewerkers in binnen- en buitenland die vakanties mogelijk maken. Vakantie is belangrijk voor iedereen. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor de duizenden harde werkers op de bestemmingen die ervoor zorgen dat iedereen geniet van een onvergetelijke vakantie en de mooiste herinneringen kan creëren, zo luidt de gedachtegang achter de campagne.

Plan de zomer vooruit

Sunweb roept vandaag via ‘Boek je vakantie bij TUI’-advertenties in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad de consument op hun vakantie voor de zomer van 2021 niet in de ijskast te zetten, maar vooruit te plannen. De reis- en toerismesector zijn zwaar getroffen door de coronapandemie, en met deze campagne geeft de reisorganisatie aan dat elke boeking op dit moment telt voor de sector. De campagne is geïnspireerd op een recente oproep van Burger King om ook te bestellen bij andere fastfoodketens.

Tim Van den Bergh, International Brand & Communications Director bij Sunweb Group, licht de campagne toe: “2020 was een zwaar jaar voor de reisbranche. Niet alleen voor Sunweb en andere reisorganisaties, maar vooral ook voor hun lokale partners en de harde werkers op de vele vakantiebestemmingen. Zonder hen zijn er geen vakanties mogelijk en graag bieden we hun een positief toekomstperspectief via deze oproep. ​ Op dit moment is reizen simpelweg niet of nauwelijks mogelijk, maar er komen straks weer tijden aan waarop we wel kunnen genieten van hun gastvrijheid op de mooiste bestemmingen. Niets is zo leuk als het vooruitzicht op een vakantie, daarom is nu je zomervakantie plannen geen slecht idee, zeker niet met alle flexibiliteit die wij nu als reisorganisaties bieden.”

Opzet van de campagne

Met paginagrote advertenties in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad in Nederland en Het Nieuwsblad en de Standaard in België worden consumenten opgeroepen om hun vakantie voor de zomerperiode 2021 bij TUI, D-reizen, Neckermann, Zoover, Corendon, Eliza was here of een andere vakantiespecialist te boeken. Daarnaast is er ook social content ontwikkeld om de campagne online te ondersteunen. ​ ​ Meer info op de Nederlandse website: https://www.sunweb.nl/boek-bij-tui .Meer info op de Belgische website: https://www.sunweb.be/nl/boek-bij-tui

Story image

 

 

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland