Sunweb verwijdert nepfoto's

Sunweb verwijdert nepfoto's

Je ideale vakantie is zoveel mooier dan reclame

Rotterdam, 15 december 2021 – Sunweb stopt als eerste reisorganisatie in Europa met nepfoto’s en -video’s in haar reclames. Geen nietszeggende plaatjes van prachtige stranden of nepgezinnen in een infinity pool meer. In plaats daarvan geeft de reisorganisatie mensen nu zelf letterlijk de ruimte om na te denken over hun ideale vakantie in reclames op televisie, radio, online, in de krant en social media.

In de nieuwe campagne van Sunweb zie je geen nepfoto’s en -video’s meer. Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group: “Een vakantie is zoveel meer dan zon, zee of sneeuw. Wat voor de één geweldig is, is voor de ander een 'nee, dank je'. Juist dat persoonlijke aspect willen we letterlijk de ruimte geven om over na te denken, want jouw ideale vakantie is zoveel mooier dan reclame.”

‘Stoppen met napapegaaien’
​Reisaanbieders gebruiken allemaal dezelfde soort reclamebeelden in hun campagnes waardoor consumenten steeds minder onderscheid zien. Ten Brink: “Wij breken daar in deze campagne radicaal mee door te stoppen met napapegaaien en mensen zelf te laten nadenken over hun persoonlijke ideale vakantie. Sluit je ogen maar eens en probeer je ideale vakantie voor je te zien. Daar krijg je pas echt een vakantiegevoel van.”

Herkenbare imperfectie delen met Nederland
​Ook favoriete vakantiefoto’s en -video’s voldoen zelden aan het clichébeeld van de meeste reisorganisaties. Ten Brink: “De mooiste herinneringen worden vaak vastgelegd met te weinig licht of zonder een herkenbare verwijzing naar de bestemming. Maar die foto roept direct een speciale herinnering op aan die vakantie. Die herkenbare, imperfecte en toch zo veelzeggende beelden gaan we delen met Nederland. We hebben al heel wat bijzondere herinneringen van klanten mogen ontvangen. Die echte verhalen geven je het echte vakantiegevoel en laten zien hoe uniek een vakantie is.”

Op 15 december start de Sunweb mooier dan reclame-campagne.


Vroegboek campagne Print adv NL en Vlaanderen.png - 83 KB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 700 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep. Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen.

Bij Sunweb Group werken ongeveer 400 mensen en zendt meer dan 250 reisleiders en area managers uit naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Kirsten Spoelstra and Willemijn Alberts
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland