Sunweb verwijdert nepfoto's

Sunweb verwijdert nepfoto's

Je ideale vakantie is zoveel mooier dan reclame

Rotterdam, 15 december 2021 – Sunweb stopt als eerste reisorganisatie in Europa met nepfoto’s en -video’s in haar reclames. Geen nietszeggende plaatjes van prachtige stranden of nepgezinnen in een infinity pool meer. In plaats daarvan geeft de reisorganisatie mensen nu zelf letterlijk de ruimte om na te denken over hun ideale vakantie in reclames op televisie, radio, online, in de krant en social media.

In de nieuwe campagne van Sunweb zie je geen nepfoto’s en -video’s meer. Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group: “Een vakantie is zoveel meer dan zon, zee of sneeuw. Wat voor de één geweldig is, is voor de ander een 'nee, dank je'. Juist dat persoonlijke aspect willen we letterlijk de ruimte geven om over na te denken, want jouw ideale vakantie is zoveel mooier dan reclame.”

‘Stoppen met napapegaaien’
​Reisaanbieders gebruiken allemaal dezelfde soort reclamebeelden in hun campagnes waardoor consumenten steeds minder onderscheid zien. Ten Brink: “Wij breken daar in deze campagne radicaal mee door te stoppen met napapegaaien en mensen zelf te laten nadenken over hun persoonlijke ideale vakantie. Sluit je ogen maar eens en probeer je ideale vakantie voor je te zien. Daar krijg je pas echt een vakantiegevoel van.”

Herkenbare imperfectie delen met Nederland
​Ook favoriete vakantiefoto’s en -video’s voldoen zelden aan het clichébeeld van de meeste reisorganisaties. Ten Brink: “De mooiste herinneringen worden vaak vastgelegd met te weinig licht of zonder een herkenbare verwijzing naar de bestemming. Maar die foto roept direct een speciale herinnering op aan die vakantie. Die herkenbare, imperfecte en toch zo veelzeggende beelden gaan we delen met Nederland. We hebben al heel wat bijzondere herinneringen van klanten mogen ontvangen. Die echte verhalen geven je het echte vakantiegevoel en laten zien hoe uniek een vakantie is.”

Op 15 december start de Sunweb mooier dan reclame-campagne.


Vroegboek campagne Print adv NL en Vlaanderen.png - 83 KB

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland