Sunweb: vroegboekers wintersport dit jaar meest voordelig uit

Sunweb: vroegboekers wintersport dit jaar meest voordelig uit

Prijsstijgingen tot wel 10% verwacht

Rotterdam, 1 september 2022 – Wie dit jaar voor de beste prijs op wintersport wil, doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te boeken. Op basis van contact met hotels, skilift-uitbaters en andere partners van Sunweb Group ziet de reisorganisatie en moederbedrijf van onder andere Sunweb, Eliza was hereGOGO en Primavera, dat prijzen voor wintersport binnen nu en anderhalve maand tot wel 10 procent kunnen gaan stijgen. ​

“Traditioneel beginnen de boekingen voor wintersport zo na de zomervakanties, met een piek in oktober”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group. “Voor dit seizoen raden wij klanten aan die al weten dat ze op wintersport willen om niet te lang te wachten met boeken. Met de verwachte prijsstijgingen kan dit namelijk honderden euro’s schelen als je met de familie gaat genieten in de sneeuw. Wij onderhandelen altijd voor de scherpste prijs en er zullen ook last-minute aanbiedingen blijven komen, maar het is een feit dat de prijzen gaan stijgen. Dit jaar zullen vroegboekers dan ook echt het voordeligst uit zijn.” ​

Keuzes
Sunweb wil vakantie bereikbaar maken én houden voor iedereen. Dat doet ze op verschillende manieren. Zo kun je zes tot twee weken voor vertrek de vakantie nog flexibel omboeken en bijvoorbeeld voor een kortere vakantie gaan of een ander skigebied kiezen. Klanten die voor 18 oktober hun vakantie boeken krijgen gratis de skigarantie.

De afgelopen jaren heeft corona de toegevoegde waarde van pakketreizen meermaals bewezen. Bij Sunweb boek je een pakketreis richting skigebied mét de nodige garanties en inclusief skipas, en de prijs blijft hetzelfde als op het moment van de boeking. Met de huidige inflatie en komende prijsstijgingen is dit nog een bijkomend voordeel.

 

Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland