Tom Dumoulin en Team Sunweb hoofdrol in nieuwe Sunweb commercial

Tom Dumoulin en Team Sunweb hoofdrol in nieuwe Sunweb commercial

Internationale campagne in het teken van herinneringen

Sinds 2017 gebruikt online touroperator Sunweb de pay-off ‘Creating Memories’. Waar dit in eerste instantie een intern verhaal was om klantgerichtheid centraal te zetten evolueerde dit al snel naar een creatief platform. Nadat de hashtag #CREATINGMEMORIES spontaan werd opgepikt door Sunweb klanten werd het uiteindelijk ook de internationale pay-off.

 

Het idee achter deze pay-off gaat uit van het feit dat het leven bestaat uit mooie momenten, die zorgen voor fantastische herinneringen. Zo zorgen ook mooie vakantiemomenten voor geweldige herinneringen. Voor de nieuwe campagne gaat Sunweb een stap verder en worden herinneringen helemaal centraal gezet.

Tim Van den Bergh (CCO Sunweb Group): “We hebben ons inhouse agency Spark uitgedaagd om voor deze campagne af te wijken van de klassieke touroperator commercials. Als Sunweb willen we op alle vlakken innoveren dus ook in communicatie willen we graag boven het maaiveld uitsteken. Vandaar dat deze campagne niet start met zwembad- of strandbeelden maar met een stuk storytelling, gelinkt aan de pay-off.”

The Memory Vault
De campagne vertrekt vanuit het idee dat er een fysieke plek is waar al je herinneringen liggen opgeslagen. Waar alleen jij naar binnen kan wandelen en herinneringen kan ophalen wanneer je maar wilt. Hiervoor werd door de creatievelingen van Sunweb een heuse ‘Memory Vault’ bedacht. Letterlijk een gigantische kluis, boordevol herinneringen. De basis voor de campagne zijn 3 verhalen van 30 seconden voor telkens een andere doelgroep; families, jonge stellen en oudere stellen. De verschillende persona’s wandelen door de kluis, openen een lade en zien hun mooiste vakantieherinneringen voorbijkomen…

Dynamic video
Sunweb koos voor een ‘octopus approach’. De verhalen zijn het centrale punt en vanaf daar kunnen afgeleiden gemaakt worden naar alle communicatieplatformen. Als 100% e-commerce bedrijf is online advertising voor Sunweb key. Door middel van dynamic video kunnen vanuit de 3 basisverhalen meer dan 1000 afgeleiden gemaakt worden, om zo extra relevant te zijn voor de consument. Uiteraard op het niveau van de persona maar vooral op bestemmingsniveau kan er naargelang de consument verder in de funnel komt, relevantie worden toegevoegd op land-, bestemming- of accommodatie- niveau.

Hoofdrol voor Tom Dumoulin en Team Sunweb
De opzet van deze campagne laat het toe om ook andere persona’s te introduceren. Zo start deze week een tv-commercial met in de hoofdrol Team Sunweb renner Tom Dumoulin. In deze imago gedreven commercial zie we Tom Dumoulin door de ‘memory vault’ wandelen en herinneringen ophalen. Terwijl het wielerteam elke dag opnieuw het beste van zichzelf geeft, werkt ook iedereen bij Sunweb hard met maar 1 doel; meer dan 1 miljoen klanten dé ideale vakantie bezorgen, voor de best mogelijke prijs. Want mooie vakanties zorgen voor fantastische herinneringen…

Uniek campagne concept intern ontwikkeld door "Spark"

Het concept voor deze campagne kwam inhouse tot stand, zowel strategie, creatie als regie als art direction.

Tim Van den Bergh (CCO Sunweb Group): “Sinds 2016 heeft Sunweb met Spark een inhouse agency opgezet.  Ontstaan als een productiehuis voor video in combinatie met een kleine designstudio is dit de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot de afdeling die verantwoordelijk is voor alle (video)content, design, display, campagnes, strategie en mediabuying voor de internationale Sunweb Group.”

Voor de ontwikkeling van ‘The Memory Vault’ deed Sunweb extra beroep op Grid. Dit internationaal gerenommeerde post-productiehuis is een referentie op het gebied van live-action, commercials en animatiefilms. Met Black Sails, Chucky, Michiel De Ruyter en de Fabeltjeskrant als enkele referenties was Grid voor Sunweb dé partij om ‘The Memory Vault’ tot leven te wekken.

Chris Van Osselaer (Grid): “Sunweb is een klant met een duidelijke visie en dit was voor ons dan ook een geweldige samenwerking. De uitdaging om een magische ‘memory vault’ te creëren waar zoveel mogelijk mensen zich mee kunnen identificeren gingen we met veel plezier aan.”

De Sunweb ‘Memory Vault’ campagne wordt uitgerold in Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Zweden en Duitsland. De commercial met Tom Dumoulin en Team Sunweb is vanaf 2 februari te zien bij NPO, RTL en Talpa. Later dit voorjaar, bij de start van het wielerseizoen zal de commercial in heel Europa te zien zijn.

 

Contacteer ons
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Over Sunweb Group

Sunweb Group is one of the leading travel groups in Europe with more than EUR 600m in turnover. It is the driving force behind numerous brands operating within seven international markets: The Netherlands, Denmark, Sweden, Belgium, United Kingdom, Germany and France. Sunweb is the flagship brand of the group. Sunweb is a pure online player for packaged holidays towards sun and winter sport destinations. Sunweb Group employs approximately 500 individuals and sends more than 400 representatives on to various holiday destinations to support its customers. The Sunweb Group has a pan-European identity with its tour operator activities based in Zurich, headquarters and back-office in Rotterdam, software and web development in Girona and various sales offices around Europe. The combination of a centralized organization, unique self-contracted content and strong online business model has resulted in over one million happy clients for Sunweb Group each year. Sunweb Group was acquired by Triton Fund V in February 2019.

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland