Tom Dumoulin en Team Sunweb hoofdrol in nieuwe Sunweb commercial

Tom Dumoulin en Team Sunweb hoofdrol in nieuwe Sunweb commercial

Internationale campagne in het teken van herinneringen

Sinds 2017 gebruikt online touroperator Sunweb de pay-off ‘Creating Memories’. Waar dit in eerste instantie een intern verhaal was om klantgerichtheid centraal te zetten evolueerde dit al snel naar een creatief platform. Nadat de hashtag #CREATINGMEMORIES spontaan werd opgepikt door Sunweb klanten werd het uiteindelijk ook de internationale pay-off.

 

Het idee achter deze pay-off gaat uit van het feit dat het leven bestaat uit mooie momenten, die zorgen voor fantastische herinneringen. Zo zorgen ook mooie vakantiemomenten voor geweldige herinneringen. Voor de nieuwe campagne gaat Sunweb een stap verder en worden herinneringen helemaal centraal gezet.

Tim Van den Bergh (CCO Sunweb Group): “We hebben ons inhouse agency Spark uitgedaagd om voor deze campagne af te wijken van de klassieke touroperator commercials. Als Sunweb willen we op alle vlakken innoveren dus ook in communicatie willen we graag boven het maaiveld uitsteken. Vandaar dat deze campagne niet start met zwembad- of strandbeelden maar met een stuk storytelling, gelinkt aan de pay-off.”

The Memory Vault
De campagne vertrekt vanuit het idee dat er een fysieke plek is waar al je herinneringen liggen opgeslagen. Waar alleen jij naar binnen kan wandelen en herinneringen kan ophalen wanneer je maar wilt. Hiervoor werd door de creatievelingen van Sunweb een heuse ‘Memory Vault’ bedacht. Letterlijk een gigantische kluis, boordevol herinneringen. De basis voor de campagne zijn 3 verhalen van 30 seconden voor telkens een andere doelgroep; families, jonge stellen en oudere stellen. De verschillende persona’s wandelen door de kluis, openen een lade en zien hun mooiste vakantieherinneringen voorbijkomen…

Dynamic video
Sunweb koos voor een ‘octopus approach’. De verhalen zijn het centrale punt en vanaf daar kunnen afgeleiden gemaakt worden naar alle communicatieplatformen. Als 100% e-commerce bedrijf is online advertising voor Sunweb key. Door middel van dynamic video kunnen vanuit de 3 basisverhalen meer dan 1000 afgeleiden gemaakt worden, om zo extra relevant te zijn voor de consument. Uiteraard op het niveau van de persona maar vooral op bestemmingsniveau kan er naargelang de consument verder in de funnel komt, relevantie worden toegevoegd op land-, bestemming- of accommodatie- niveau.

Hoofdrol voor Tom Dumoulin en Team Sunweb
De opzet van deze campagne laat het toe om ook andere persona’s te introduceren. Zo start deze week een tv-commercial met in de hoofdrol Team Sunweb renner Tom Dumoulin. In deze imago gedreven commercial zie we Tom Dumoulin door de ‘memory vault’ wandelen en herinneringen ophalen. Terwijl het wielerteam elke dag opnieuw het beste van zichzelf geeft, werkt ook iedereen bij Sunweb hard met maar 1 doel; meer dan 1 miljoen klanten dé ideale vakantie bezorgen, voor de best mogelijke prijs. Want mooie vakanties zorgen voor fantastische herinneringen…

Uniek campagne concept intern ontwikkeld door "Spark"

Het concept voor deze campagne kwam inhouse tot stand, zowel strategie, creatie als regie als art direction.

Tim Van den Bergh (CCO Sunweb Group): “Sinds 2016 heeft Sunweb met Spark een inhouse agency opgezet.  Ontstaan als een productiehuis voor video in combinatie met een kleine designstudio is dit de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot de afdeling die verantwoordelijk is voor alle (video)content, design, display, campagnes, strategie en mediabuying voor de internationale Sunweb Group.”

Voor de ontwikkeling van ‘The Memory Vault’ deed Sunweb extra beroep op Grid. Dit internationaal gerenommeerde post-productiehuis is een referentie op het gebied van live-action, commercials en animatiefilms. Met Black Sails, Chucky, Michiel De Ruyter en de Fabeltjeskrant als enkele referenties was Grid voor Sunweb dé partij om ‘The Memory Vault’ tot leven te wekken.

Chris Van Osselaer (Grid): “Sunweb is een klant met een duidelijke visie en dit was voor ons dan ook een geweldige samenwerking. De uitdaging om een magische ‘memory vault’ te creëren waar zoveel mogelijk mensen zich mee kunnen identificeren gingen we met veel plezier aan.”

De Sunweb ‘Memory Vault’ campagne wordt uitgerold in Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Zweden en Duitsland. De commercial met Tom Dumoulin en Team Sunweb is vanaf 2 februari te zien bij NPO, RTL en Talpa. Later dit voorjaar, bij de start van het wielerseizoen zal de commercial in heel Europa te zien zijn.

 

Contacteer ons
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Tim Van den Bergh
Tim Van den Bergh CCO - Chief Commercial Officer, Sunweb Group
Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa en de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven landen: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Frankrijk. 

Sunweb Group heeft de ambitie om de ‘leading digital holiday expert’ te worden. Om dit doel te bereiken ontwikkelen we opvallende merken en creëren we samen met onze partners persoonlijke en unieke herinneringen. Om onze ambities waar te maken durven wij het anders te doen. We lopen voorop bij veranderingen in de markt en stellen steeds nieuwe en verrassende normen.

Sunweb en Eliza was here zijn onze bekendste merken. Sunweb is gericht op online pakketreizen voor zonaanbidders en wintersportfanaten. Eliza was here richt zich juist op kleinschalige reizen naar bijzondere plekjes voor de nieuwsgierige reiziger die meer rust, ruimte en vrijheid zoekt.

Met ongeveer 400 medewerkers, plus meer dan 250 lokale guides en areamanagers, staan we altijd klaar voor onze klanten. Sunweb Group wil een unieke werkgever zijn, daarom moedigen we onze mensen aan zich continu te ontwikkelen – persoonlijk en professioneel – en elke dag een betekenisvolle impact te maken. 

Deze combinatie van mensgericht en centraal gemanaged zakendoen via een online businessmodel zorgt ervoor dat wij elk jaar meer dan een miljoen tevreden klanten bedienen. In februari 2019 is Sunweb Group overgenomen door Triton Fund V. We kijken ernaar uit in de toekomst nog veel meer mensen een welverdiende vakantie te bezorgen.

--------------------------------------------------------

Sunweb Group
Martine Langerak
Head of Communications & PR
Tel: +31 6 531 316 04
E-mail: [email protected]

PR Agency LEWIS
Nederland: Ellen van Wijk 
Tel: +31 20 220 0220
Belgie: Evi Coune en Anouk Schnaphauf
Tel: +32 474 29 74 49
E-mail: [email protected]

Sunweb Group
Schützengasse 4
CH-8001 Zürich
Switzerland